5 kedvenc goth(-féle) női filmszereplő

1. Wednesday Addams 

Azt hiszem ő sokak kedvence, talán nem véletlenül 🙂 … Állati jó karakter, nagyon szeretem. Kicsiként a mesében is szimpatikus volt, hát még a filmekben! Az eredeti, fekete-fehér sorozatban annyira talán nem “átütő” még a jelleme, de a filmekben, Christina Ricci egyszerűen erre a szerepre született 🙂 …

2. Lydia Deetz
A Beetlenjuice Lydiája szerintem sokunk kedvence szintén, bár valahogy ő is átütőbb volt nekem a filmben, mint a mesében. Imádtam a filmben a ruháit (a mesében ha jól emlékszem 1-2 outfitje volt csak – mint a legtöbb meseszereplőnek 😀 ), illetve azt a hihetetlen anómiás állapotot, ami körüllengte. Egy szó, mint száz, belopta magát a szívembe 🙂 …
3. Morticia Addams
Vele pont az ellentétét érzem, mint a “lányával” kapcsolatban – valahogy a mesében és az eredeti sorozatban sokkal jobban átüött a személyisége, a jelleme, mint a filmsorozatban, pedig valljuk be, ott sem volt rossz… Épp csak valahogy “elveszett” az Addams-családban, nem volt olyan kiemelkedő számomra.
4. Abby Sciuto
Az NCIS Abbyje szintén nagy kedvenc, egyetlen amit sajnálok az az, hogy a sorozat jellegéből adódóan ugyebár viszonylag keveset tudtunk meg róla az évek során – legalábbis ahhoz képest, amennyit én szerettem volna róla tudni 😀 … Egyébként aki nem ismeri a sorozatot, annak mindenféleképp ajánlom, Abby ugyanis egyáltalán nem “erőltetett”, hiszen egy vidám, jópofa képet fest a gothokról, nem úgy ahogy néhány film teszi (mármint, ha goth vagy, akkor mindig szomorú vagy, nem szólsz senkihez, stb.).
5. Lisbeth Salander
Aki látta a Tetovált lányt, az tudja miért 🙂 … Igazság szerint én csak a svéd változatot ismerem (bár úgy hallottam vissza, hogy jobban jártam így, mert az amerikai nem túl jó), és ott vált szimpatikussá a főszereplő karaktere, aki okos, talpraesett, bár egy kicsit talán antiszociális. Aki még nem látta a filmet vagy olvasta el a könyvet, az mindenféleképp tegye meg 🙂 !