Szilikonos konyhakütyük – Bangood Wish-list

Elég régen volt már ilyesmi, és akkor is inkább ruhák, kiegészítőkről volt szó. Mivel az elmúlt időszakban elég sokat változott az érdeklődési köröm és vele az oldal arculata is, gondoltam csinálok ismét egy ilyen “must-have-wishlistet” 🙂

Most jelenleg próbálok azokra a dolgokra koncentrálni, amik szerintem elengedhetetlenek a konyhában 🙂 , úgymond alapfelszerelés – legalábbis az én olvasatomban. Úgy érzem, hogy elég régóta sütök-főzök már ahhoz, hogy tudjam, ami úgymond tényleg kell és mi az, és mi az, ami csak érdekes vagy jól néz ki, de megveszed és utána sosem használod (van pár ilyen cucc nálam is, nyugi 😀 ) .

Fekete mérőedények

Mérőedények

Még amikor Szegeden laktam szereztem be ilyen cuki kis teáskanál és bögre mérőedényeket. Számomra ez azért volt fontos, mert anno nagyon sok amerikai és angol receptet próbáltam ki és csináltam meg, azokban pedig ugyebár mindent “cupban” adnak meg. Elég hamar rájöttem, hogy a sima bögre nem igazán alkalmas erre, hiszen valamivel nagyobb, mint a mérőedényként használatos verzió.

Kék színű mérőedények

Fekete színű mérőedények

Nekem egyébként egy lehetetlenrózsaszín szettem van, a kék és a fekete egy fokkal értelmesebb szín szerintem 🙂 . Amire egyébként még most is használom, egyrészt a fentebb említett angol és amerikai receptek elkészítésekor, illetve a vegán banános-zabos palacsintánál is ezzel szoktam mérni a hozzávalókat 🙂 …

Szilikonos sütőpapír

Szilikonos sütőpapír és “nyújtódeszka”

Ez szerintem a világ egyik legzseniálisabb találmánya, nekem egyébként három van belőle otthon – amire egyértelműen használom, az egyrészt a nyújtás, másrészt pedig én ezt teszem be a sütőbe is papír helyett (ennél viszont fontos, hogy biztos sütésálló legyen!). Nagyon szeretem, mert soha semmi nem ragad rá, másrészt nagyon könnyen tisztítható, mosható, harmadrészt mivel többször felhasználható, így hulladékcsökkentő is 🙂

60×40-es nyújtó-, és sütőpapír

30×40-es nyújtó-, és sütőpapír

26×29-es nyújtó-, és sütőpapír méretezéssel

Méretezéssel ellátott nyújtó- és sütőpapír (az enyémek egyébként ilyen fajták, nagyon szeretem őket!)

Mini szilikon sodrófa

Szilikon sodrófa

Sokáig fa sodrófát használtam, viszont nagyon nem szerettem, mert hiába a rengeteg felé-, és alálisztezés, mindig ragadt rá a tésztából. Egyik Szafis videóban láttam, hogy Szafinak ilyen szilikonos sodrófája van, és elmondta, hogy ő azért szereti, mert nem ragad rá semmi.

Kétféle méretben is javaslom nektek beszerezni, mert általában a nagy méretű sodrófát használja az ember (főleg kiflik, kelt tészták készítésénél), viszont egy kisebb méretű is jól jön, főleg, ha valaki olyan pizza-fan mint én vagyok 🙂 – ugyanis a már tepsibe helyezett pizzatésztán a kisméretű sodrófával még könnyen alakíthatunk.

Szilikonos sodrófa (két méretű)

Szilikonos sodróga (nagy méretű)

Szilikonos kenyérforma

Szilikon sütőformák

Ahogy láthatjátok nagyon szeretem ezeket a szilikon dolgokat, és azt hiszem, hogy a sütőpapír és a sodrófa mellett must-have cucc a különböző szilikonos sütőformák is. Ezekből rengeteg fajtát lehet kapni a különböző kínai piacokon, most megpróbáltam minimalizálni azt, hogy melyikek is azok, amelyekre az embernek TÉNYLEG (de tényleg) szüksége van.

Szilikon kenyérforma

Szilikon muffinforma

Szilikon fánkforma (én sokkal jobban szeretem a sütőben sült fánkot, mint az olajtól tocsogót)

Szilikon spatula

Szilikon spatula

Ez picit már az opcionális határt veri nálam, hiszen egy sima kanál vagy kés is végülis megfelel a célnak, de amióta van ilyen szilikon spatulám azért lényegesen könnyebb az életem. 99%-ban arra szoktam használni, hogy a különböző lágyabb tésztákat (pl. piskóta vagy paleo kenyér) kikanalazom a keverőtálból és elegyenesítem vele a tészta tetejét. Azért szuper, mert egyrészt jól idomul a hajlékonysága miatt a keverőtál kerek oldalához, másrészt nem ragad rá a tészta, és szépen lehet vele dolgozni.

Szilikon spatula

Remélem tetszett ez a kis összefoglaló, ha esetleg valamelyiket megvettétek a fenti listámból, mindenképp írjátok meg 🙂 ! Illetve, arra is kíváncsi vagyok, ha esetleg valamivel még kiegészítenétek ezt a fenti kis listát.