Jáde kőről

Webáruházban megtalálható jáde köves ékszerek 

Webáruházban megtalálható egyéb ásvány ékszerek 

A jáde a kínaiak számára igen fontos szerepet játszik évszázadok óta, számukra ez egy régóta megbecsült féldrágakő – több ezer éve ismerik! Ott úgy ismeretes ez a kő, mint a császárok köve (találtak jádéval borított császári sírokat is). A legnagyobb jáde-darabot (ami több mint két méter hosszú, és meghaladja az 5000 kilót) is Pekingben, a császári palotában őrzik.

Hogy milyen kő a jáde?

Tulajdonságai:

Szín: zöldesfehér, zöld, szürke, sárgás

Előfordulás: Burma, Japán, Kína

Nyugati csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Halak

Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kutya, Nyúl

Elem: föld

 

Szabályozza az idegek, vese, mellékvese működését, az adrenalintermelést. Kiegyensúlyozza a vizet, sót, savat, lúgot. Segít a méreganyagok kiválasztásában, segít az elhízás ellen. Visszaadja belső békénket és nyugalmunkat.

A béke köve, hiszen megnyugtatja az elmét.

A tisztaság köve, mert szembesít gondolataim zűrzavarával, de érzéseim káoszával is. Segít rendet rakni.

Szembesít önmagam démonaival, és a félelmekkel, segít kioldozni azokat.

Ha a munkát elvégeztük, segítségünkre van, hogy felhozzuk magunkból a tudást, segít emlékezni rá. Segít megszeretni magam, felvenni a testudattal a kapcsolatot. Igazi társ, mert segít elindulni, és megérkezni a Bennem Élő Istenhez.

A jáde a kettes csakrába és a szívcsakrába kapcsolódik bele. Az egyensúly köve. A jáde a szívcsakrán keresztül kezdi el a munkát, vagyis érzelmeink káoszával szembesít. Energiájának gyöngéd ölelésében rádöbbenhetünk önszeretetünk mértékére, megérthetjük mennyire fontos önbecsülésünk, hiszen a külvilág ezt tükrözi vissza nekünk.

Saját hatalmunkat tudatosítja bennünk, hogy mibe élünk azon változtatni tudunk, hiszen mi gondoljuk és érezzük magunknak.

Gondolatainkat és érzelmeinket megváltoztatva életminőségünk is megváltozik, hiszen rádöbbenünk önmagunk értékeire, csak meg kell valósítani. A jade gyöngéd partner ebben, segít belső békénket felhozni magunkban, kibékülni önmagunkkal megteremteni és élvezni nyugalmunkat.

Zöld jáde: kapcsolatok köve, rávilágít az önmagammal való kapcsolatom minőségére. Nyugtatja az idegrendszert. Éleslátásra és józanságra tanít.

Kék jáde: Elmélkedés köve. Megértem, hogy mindaz, ami történik velem én csináltam magamnak. Belső nyugalmat és türelmet biztosít. Segít azoknak, akik rajtuk kívülálló okok miatt érzik magukat túlterhelve.


Barna jáde: Stabilizál valóságomban jól érzem magam, de rámutat hiányosságaimra is. Erősen földel. Kényelmet és megbízhatóságot ad. Segít alkalmazkodni az új környezethez.

Levendulakék jade: Érzelmeim káoszát tárja fel előttem. Segít, hogy kitisztítsam őket, az öröm útjaira terelni.
Narancssárga jade: Ösztönvilágomat világítja át. Mit akarok én? Elvezet a ki vagyok én-hez. Energiával tölt fel.

Nefrit jade: Gyógyítja: húgyuti, hólyagbántalmak. Erősíti a vesét, szabályozza a vízháztartást. Rendbe teszi a sav-bázis egyensúlyt. Megszünteti a határozatlanságot, véd a külső agresszióval szemben. Belső békét teremt.


Fehér jade: Koronacsakra és az 1-es csakra köve. A tudáson keresztül vezet el Istenhez érzéseimen át, ha kérem tőle. Segít a döntéshozatalban.


Sárga jade: Öröm boldogság köve. Szembesít önpusztításommal, segít megtisztulni. Segít az öröm, boldogság érzését kibontani magamban.

 

20150808_114504