Magyar goth(-jellegű) blogok, akiket érdemes követni

Régóta terveztem egy ilyen bejegyzést írni olyan (mostanában aktív) goth (-jellegű) blogokról, akiket érdemes követni, ugyanis a lassan 5 éves blogolásom közbe bizony nagyon sok jó goth blog jelent meg a színen, és bizony, tetszik-nem tetszik, 1-2 év után sokan abbahagyták, és bizony emiatt sok pótolhatatlan goth blog tűnt el a színről 🙁 … Nekem azért hiányoznak, de azt hiszem egy bloggert vagy bloggerínát sem “kövezhetünk” meg amiatt, mert abbahagyta az írást. Mindenki maga tudja, hogy mennyit bír el, vagy épp mi fér bele a mindennapjaiba…

No, de ennyit a szomorú témáról 🙂 ! A többségét gondolom a legtöbben már ismeritek, aki pedig nem, az mindenképp pótolja! Egyébként az érdeklődőknek érdemes felkeresniük a Dark Blogközösség facebook csoportot 😉

 Shadow and Light Goth Blog 
Trish képviseli úgymond a “tudományos goth” vonalat, aki elsősorban a szubkultúrához kapcsolódó dolgokról ír, pl. a különböző szubkulton belüli stílusirányzatokról, a kapcsolódó vagy kapcsolható filmekről, zenékről, mindenféle művészetről (a személyes posztok mellett természetesen).

 Self-Made Darkness
Aki nem siklott el a blog neve felett, az kitalálhatja, hogy miért egy nagy kedvenc ez is – Annie rengeteg jó kis DIY dolgot posztol (a személyes és ajánló jellegű posztok mellett természetesen), és olyan hihetetlen dolgokat készít, hogy csak ámulok és bámulok. Inspirációkereséshez, új technikák megtanulásához kötelező darab!

 Beyond Thy Darkness 
Be kell valljam ezt a blogot a Dark Blogközösség facebook csoportnak köszönhetem, előtte ugyanis nem ismertem… :$ Pedig Victorique eléggé jó kis művészeti ajánlókat szokott posztolni, aki elborult alkotásokra/alkotókra vágyik, az mindenképp nézzen be hozzá 🙂 !

 Mesevilágom 
Megaera blogja főleg személyes és úgymond “beauty” jellegű posztokból áll, de be kell valljam, hogy az én személyes kedvenceim azok, amelyekben a hastánc élményeiről, versenyeiről ír 🙂 …

Wikka Pillangó Hercegnő Gondolatai, Egy Nyitott Könyv 
Wikka nemrég törölte, majd újrakezdte az írást – új blogja főleg személyes jellegű, illetve rengeteg sok ajánlót tartogat nekünk, főleg az irodalom és a zene világából.

~NecromanCica~
Zsú blogja szintén inkább a személyes dolgokról szól, no meg persze egy csomó király, vikinges dolgokról 🙂 …

The Gothic dreams isn’t dead 
Szintén egy egyedi, maga nevében kiváló blogról van szó, amiben főleg ajánlókat és személyes bejegyzéseket lelhet fel az érdeklődő.

Penészvirágok 
Milyen blog nyújt enyhülést annak, akit hajt a vágy, hogy valami elborult elme műveit vagy épp valami darkos filmekre vagy sorozatokra vágyik? Persze ezen kívül sok más ajánló és személyes poszt is megjelenik itt is, de mindneképp ezt a blogot is “kötelező” olvasni 🙂

Perelin
Trish ajánlásával felkerült ez a blog is a “csokorba”, bár nem is tudom, hogy hogy maradhatott ki, mert időnként én is megfordulok rajta… 🙂 Minden esetre, szintén egy igen csak említésre való blog, jómagam főleg kreatív bejegyzések miatt kedveltem meg.

Nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy egy ilyen klassz kis blogközösségnek a tagja lehetek, ahol ennyi sok jó és király blog és bloggerína van 🙂 !

Blogolvasásra fel 😉 !