Praktika – Gyógyító fa medálok (+Tutorial)

Mikor régebben, először megláttam ezeket a fa medálokat, eldöntöttem, hogy bizony nekem is lesznek ilyenjeim 🙂 , amint lesz hozzá alapanyagom. Köszönhetően a legutóbbi CSÉ-s bevásárlásomnak [Link] , bizony, mostmár minden alapanyagom megvan hozzá 🙂 !


Mert amire szükségünk van:
– ásvány / üveg chips gyöngy [Link] – ametiszt színű üveggyöngy és zöld színű üveggyöngyöt használtam én
– két méretű ékszerdrót [Link] – nálam 0,6 és 1,2-as vörösréz drótok lettek felhasználva
– csípőfogó, laposfogó [Link]

Köszönhetően egy neten talált tutorialnak [Link] annyira nem is kellett átgondolnom, hogy hogy készülhet egy ilyen medál.

Első lépésben fogtam a vastagabb drótot, és egy kerek alakú tárgyat (na jó, bevallom, egy avonos láb-spray volt az én alanyom), aminek a segítségével egy szép kört formáztam. A végén a drótot hosszan hagytam, egyikből hurkot kanyarítottam, a másik végét pedig rátekertem a hurokra. Kész is az “alapunk”.

A következő lépésben fogtam a vékonyabbik drótot, és a hurokkal szembe lévő oldalon (a medál “alján”) rátekertem úgy, hogy egyrészt jól fogja, másrészt pedig 6 szabadon álló drótvégem legyen. A hat drótvéget párszor megtekerjük, úgy hogy kialakuljon a fánk törzse, majd 2-2 drótvéget ismét összetekerünk, hogy kialakuljanak a fánk ágai. Ha ezzel megvagyunk, akkor az egy-egy drótvégre felfűzünk pár chips gyöngyöt, majd a végüket rátekerjük az alapra. Ha kicsit nagy darabot hagytunk a végére, akkor azt csippentsük le a csípőfogónkkal.

Nálam két technikával készültek a fák.

Az ametiszt színű gyöngyös gyökerei külön drótokból állnak.

Méretei:
– alap átmérője (akasztó nélkül): kb. 5 cm
– akasztóval együtt: kb. 6 cm.

 

A zöld gyöngyös gyökerei párosával vannak, tehát egy drótból két gyökér készült.

Méretei:
– alap átmérője (akasztó nélkül): kb, 4,5 cm
– akasztóval: 5,6 cm

 

Hogy kinek melyik változat tetszik jobban, az egyéni ízlés dolga 🙂 … Ezek a fák egyébként még nincsenek lánc alapon, ugyanis, egyrészt nem tudom, hogy milyen láncalapra tegyem őket, másrészt nem tudom, hogy lakásdekoráció vagy nyaklánc készüljön belőlük, így a vásárlóknak hagyom meg a döntés jogát 🙂 …