Zene TAG

Gloomy_Forest

Tumblr-ön találtam egy érdekes kis TAG-et 🙂 … [Link]

Zenékről, klippekről, érzésekről, emlékekről… Mert bizony, egy-egy szám nem csak egy egyszerű mű!

1:A song you like with a color in the title
Egy szám, aminek a címében benne van egy szín, amit szeretsz. Na, hát vagy 10 percig agyaltam, hogy vajon milyen olyan számot ismerek, aminek a címében van szín, és konkrétan egyetlen egy sem jutott eszembe. Már kezdtem épp feladni, amikor eszembe jutott a Rammstein – Rosenrot-ja 🙂 ! Ezt a számot amúgy is kiemelten szeretem, a hangzása és a klippje miatt is :3 …

2:A song you like with a number in the title

Egy szám, aminek a címében van egy szám, amit szeretek. Szintén jó nehéz feladat, főleg hogy nem is igazán van nekem “kedvenc számom”, ezért most kénytelen vagyok csalni. Nem számot, előadót fogok mondani, de persze hoztam tőlük zenét – ez pedig nem más, mint a Wednesday13 – Home Sweet Homicide :) – mert ha nagyon kedvenc számot kellene választani, akkor azt mondanám, hogy az a 13-as.

3:A song that reminds you of summertime
Egy dal, ami a nyárra emlékeztet. Na, végre egy feladat, ami már jóval könnyebb, mint az első kettő :) ! Igazság szerint egy olyan dal van, amit itt el tudok mondani – ez pedig a Therion – Summer Night City-je, de nem a címe miatt, hanem inkább azért, mert tavaly ilyenkor baromi jót tudtam rá futni :) . Meg hát, marhajószám.

4:A song that reminds you of someone you would rather forget about
Egy dal, ami valaki olyasvalakire emlékeztet, akit inkább el kéne felejtened. Hát, itt is kicsit csalok, mert nem veszem annyira szigorúan a feladatot, ugyanis nem kell elfelejtenem azt a valakit, akire a szám emlékeztet, inkább szépen mondva a “múltam része” volt. Ez a dal nem más, mint Ava Inferi – Oathbound-ja, ugyanis ez volt a beállított csengőhang amikor az ex-barátom hívott.

5:A song that needs to be played LOUD
Egy dal, amit HANGOSAN kell lejátszani. Bármelyik Dropkick Murphys! :3 Ja, persze ezeket hangosan is kell énekelni ^^!

6:A song that makes you want to dance
Egy dal, amire táncolni támad kedved. Na, megint egy marha jó kis nehéz kérdés, ugyanis én körülberül bármelyik nótára képes vagyok táncra perdülni ? … Na, de semmiképp nem akarok egy ilyen nyitott kérdést hagyni, azt mondanám, hogy a Grai – Song of mother eart (szánom-bánom, de eredetileg nem tudom mi a címe…) . Na jó, tényleg kb. bármely számra képes vagyok táncraperdülni… ?

7:A song to drive to
Egy vezetéshez való dal. Bár van jogsim, saját autó híjján nem vezetek, viszont a bejárás miatt annyit vonatozok, mint más 10 év alatt, szóval úgy döntöttem, hogy most inkább egy olyan dalt választok, amire utazok :) . Ez pedig nem más, mint aMelnitsa – Belaya Koshka.

8:A song about drugs or alcohol
Egy dal drokról vagy alkoholról. Nem igazán szoktam ilyen témájú zenéket hallgatni, szimplán nem vonz, azért. Ezért egy réges-régi zenét hozok ehhez a feladathoz, ami pedig nem más, mint a Green Day – Jesus of Suburbia című száma.

9:A song that makes you happy
Egy dal, ami boldoggá tesz. Hát, ez egy elég tág kérdés, mert szerintem az emberek 99%-a (egy az hibafaktor) azért hallgat zenét, mert az boldoggá teszi… Szóval, inkább azt mondanám, hogy ez egy olyan szám, ami megnevettet. És nem is mostani… Miről is van szó? Hát a Focus – Hocus Pocus című számáról :) !

10:A song that makes you sad
Egy dal, ami szomorúvá tesz. Nem is igazán a dal az, ami szomorúvá tesz, hanem inkább az emlékek, amik hozzá kapcsolódnak, bár azok egyáltalán nem szomorúak. A Nomadi – Io voglio vivere című számát még anno olasz órán fordítottuk le, azután sokszor játszottuk le a barátnőimmel “viccből”, énekelve, és bizony ezek kellemes emlékek, amik már sose térnek vissza a kellemes időkből :)

11:A song that you never get tired of
Egy dal, amit sose unok meg. Húúúú… Hát ilyen dal nincs. Nálam nagyon hely-, idő-, szituáció-, és lélekfüggő, hogy épp mit hallgatok, és sose hallgatok valamit szerintem tovább 3-4 évnél, szépen – alig észrevehető módon – folyamatosan cserélődnek le a számok. De jobban belegondolva talán mégis csak van egy olyan szám, amit nem tudok megunni, és már jó régóta hallgatom is :) … Hisz’ nincs olyan ember, aki ezt a számot ne szeretné!

12:A song from your preteen years
Egy dal kiskamasz korodból. Hú, hát komolyan mondom, már nem is emlékszem a kiskamasz koromra, olyan rég volt ? … Annyi bizonyos szinte csak, hogy HIM és Good Charlotte anno bármilyen mennyiségben jöhetett, ennek apropójaként szóljon most a HIM – Join me in Death című száma, ami úgy jó, ahogy van :) ! No, igen, azt hiszem az is elmondd valamit rólam, hogy a Walesi bárdokból egy sort nem tudok felidézni, ezt a számot azonban elejétől a végéig végigéneklem ? …

13:One of your favorite 80’s songs
Kedvenc 80-as évekbeli számod. Hát, nem nehéz választani, egyértelműen az 1982-es Lene Lovich – It’s you című száma, hiszen messze megelőzte a korát, ez egy annyira baromi jó szám. Meg hát, Lene néni alapból egy istencsászárnő.

14:A song that you would love played at your wedding
Egy dal, amit szeretnél hogy játszanak az esküvődön. Bár javíthatatlan romantikus vagyok, azt hiszem nem gondolkodtam el még annyira az álomesküvőmön, hogy erre kapásból tudjak válaszolni, sőt ? . Ezért kicsit jobban belegondolva, azt mondanám, hogy Milky Chance – Stolen Dance-e az, amit el tudnék képzelni, hogy amolyan “közös dalunk” a Kedvessel, bár ő ezen csodálkozott (pont a múltkor beszéltünk erről). Igazság szerint nincs közös dalunk, nem szólt semmi, amikor megismerkedtünk (csak a paintball fegyverek ropogtak… ? ) . Esetleg még ilyen dal lehet a Punnany Massif – Másfél hete c. száma, de az csak arra a korszakra volt igaz, amikor távkapcsolatban éltünk :)… Szerencsére!

2013-as Karácsonyi kísérőkártya, a Másfél hete szövegével 🙂 … made by me persze :)))

15:A song that is a cover by another artist
Egy szám, amit eredetileg egy másik előadó ad elő. Őőőhm… Hát, nem tudom ismerek-e ilyen számot, amit egy másik banda is megzenésített, egyszerűen egy se ugrik be, szóval, megint kicsit alakítom a kérdést, és inkább egy olyan számot hozok, amit szerintem mindenki szeret, és eredetileg egy Radnóti vers :) . Igen, pontosan, Szabó Balázs Bandája – Bájoló című számáról van szó, ami gyönyörű, csodás, és végigéneklős :)))) …

16:One of your favorite classical songs
Az egyik kedvenc klasszikus zenéd. Az első, ami eszembe jutott, az Mozart – Lacrimosa-ja, de csak mert mindig a hideg futkos ettől a hátamon, és jóleső borzongással tölt el :) … Nem arról van szó, hogy nem szeretem a klasszikus zenét, szimplán nem hallgatom, nem igazán ismerem, csak az ilyen alapműveltséghez tartozó részeit :-/ …

17:A song that would sing a duet with on karaoke
Egy dal, amit szívesen karaokéznél duettben. Hahaha! Hát , ez egyértelműen aJourney – Don’t stop believing (direkt karaoke változatot kerestem ? ), amit barátnőmmel toljánk le, egy hatalmas partit csinálva, ez ugyanis vele a ‘közös” nótánk, amit nem tudom már hányszor elénekeltünk viccből ? …

18:A song from the year that you were born
Egy dal abból az évből, amikor megszülettél. Na, hát ez egy érdekes feladat volt, ugyanis még sosem néztem utána konkrétan a születésemből való daloknak, nem tudom miért, valahogy nem foglalkoztatott a dolog. Mikor beírtam, hogy Top hits of 1990 (igen, ilyen öreg vagyok…), akkor meglepődtem, ugyanis jó pár ismerős volt a felsorolt nótákból. Végül Billy Idol – Cradle of Love-ját választottam ehhez a feladathoz :))) …

19:A song that makes you think about life
Egy dal, ami elgondolkodtat az életről. Hát, ez megint egy jó kis gondolkodtatós feladat, főleg mert szerintem a legtöbb jó zene azért csak elgondolkodtatja az embert, hogy van-e közöttük olyan, ami konkrétan az életről gondolkodtat el… Nem hallgatom elég filozófikus jelleggel a zenéket attól tartok, csak az élvezet számít nekem a zenehallgatásban ? … Na jó, nem. Ami mindig “deep” hangulatba hoz, az egyértelműen a Loosing my Religion. Mi más, mint REM, ha nem szerepelt még ebben a listában, pedig a REM-nek szerepelnie kell :) !

20:A song that has many meanings to you
Egy dal, ami sokat jelent számodra. Na, itt is tudnék hozni egy baromi hosszú listát, ami szinte végtelen lenne, és fel tudnék rajta sorolni millió zenét, hogy melyik miért fontos nekem. Mert bizony, általában az olyan számokat szeretem, amik valamiért fontosak nekem :) … Sajnos kénytelen vagyok szelektálni, így azt mondom, hogy a legtöbbet jelentő szám számomra Deine Lakaien – Return című száma. Szívvel és lélekkel kell hallgatni :)

21:A favorite song with a person’s name in the title
Egy kedvenc szám, egy ember nevével a címében. Haha, ez is egy jópofa feladat, kicsit el is gondolkodtam, hogy basszus, milyen olyan zenéket ismerek, amiben egy név szerepel  – és a Moonspell – Luna című száma jutott eszembe :)

22:A song that moves you forward
Egy dal, ami előre visz. Ha nagyon magam alatt vagyok, akkor semmi nem tud sajnos segíteni, de gondolom ezzel körülbelül mindenki így van. Ha egy kis energiára van úgymond szükségem, akkor sincs kimondott receptem arra, hogy épp melyik dalnak kell szólnia, hogy újra visszakapjam az erőm, ez ugyanis sokszor helyzet-, és hangulatfüggő. De most, így a vizsgák után jó kis frissítőként hat Emilie Autumn – Juliet című száma (persze hangosan énekelve és fejetrázva :))) )
23:A song that you think everybody should listen to
Egy dal, amit szerinted mindenkinek meg kellene hallgatnia. Hehe, nagyon jó kis számot, Heidevolk – Vulgaris Magistralis számát (tessék a szövegre is odafigyelni!). Meg úgy unblock Heidevolk-ot, mert nagyon jók, és a zenéik… Hát, azok minden megérnek ? …

24:A song by a band you wish were still together + 25:A song by an artist no longer living
Egy dal egy bandától, akik bárcsak együtt lennének még + egy dal egy előadótól, aki már nem él. Na, hát ezt a két kérdést muszáj volt összevonnom, ugyanis mind a kettőre ugyanaz lenne a válaszom – Nirvana – Smells like teen spirit.  Egyik kedvenc klasszikusom :)

26:A song that makes you want to fall in love
Egy dal, aminek hallattán szerelmes akarsz lenni. “Atomromantikus” nótát szerintem egyet se tudnék mondani, ami csöpög a nyáltól, olyannyira, hogy az ember lánya mindenképp keresni akarjon valakit, aki hozzá szeretne tartozni, akit meg akar ölelni, aki a legfontosabb lenne neki a világon, szóval, most egy olyan dalt választottam ehhez a kérdéshez, ami megmozgat érzelmileg (bár jobb esetben minden dal ilyen, nem igaz?). Mivel az előző két kérdést egy számmal válaszoltam meg, így azt hiszem úgy illő, ha ehhez a kérdéshez két dalt hozok :) . Az egyik ilyen dal Lindsay Stirling – Shadows című akusztikus száma, amiben hihetetlenül gyönyörű a hegedű, és mivel nincs benne szöveg, így talán még könnyebben megpengeti a lélek húrjait :) . A másik szám pedig az új kedvenc, a Wagakki – Yoru monogatari című száma, ami azért tökéletes, mert egy szót sem értek belőle, mivel japán, az én japán tudásom meg kimerül a “baka”, “oni-chan”, “senpai” és az “arigato gozeimas”-ban ?…

27:A song that breaks your heart
Egy dal, ami összetöri a szíved. Huhh, hát, fogalmam nincs miért, de ennél a kérdésnél a Queen – Tavasz szél című “száma” jutott eszembe. Ha ezt hallom, mindig elszorul a torkom, és könnyes lesz a szemem :) … Mondjuk azt, hogy ez egy olyan dal, ami nem is igazán töri össze a szívem, de mindig megsirat :)

28:A song by an artist with a voice that you love
Egy dal egy olyan előadótól, akinek szereted a hangját. Hát én oda-vissza vagyok a mély férfiénekhangért, régen szinte csak ilyen előadókat hallgattam ? , szóval a választott szám ehhez a kérdéshez/feladathoz nem más, mint a Type O Negative – Black No. 1-ja :) ! Hmmm… Első két kérdést majdnem megválaszolhattam volna ezzel az egy számmal ? …

29:A song that you remember from your childhood
Egy dal, amire a gyermekkoromból emlékszem. Ez nem más, mint a Fool’s Garden – Lemon Tree-je. Emlékeim szerint ez az első videóklipp, amit láttam. :)

30:A song that reminds you of yourself
Egy dal, ami saját magamra emlékeztet. Hát, ez szerintem az In Extremo feldolgozásában Herr Mannelig című… Igaz, egy hegyitrollról szól, amivel annyira talán nem tudok azonosulni, de valahogy a nyelvezet, a dallam, az énekes hangja… Szóval, mindig szép, mégis érdes, olyan mint én :) … Csiszolatlan gyémánt… Vagy mi.