Darkling TAG

candles1

Annie hívott ki minket egy érdekes kihívásban, amit Youtube-ról “lopott” 😀 , és mivel vonaton úgysincs jobb dolgom, mint TAG-eket kitölteni, így meg is csinálom :))) …

  1. Mi a kedvenc illatgyertyád? 
    Nagyon szeretem a “szagló” dolgokat, de kiccsaládom férfi tagjainak köszönhetően le kellett róluk mondanom, ugyanis apám és testvérbáttyám – állítólag – nem bírta se a füstölőimet, se az illatgyertyáimat, így eléggé leszoktam a dologról, pedig rengeteg füstölőm és gyertyám volt anno. Illatgyertyákból a kedvencem a Penny-s Cranberry illatú gyertya, bár érdekes tapasztalat ezzel kapcsolatban, hogy amikor először vettem, akkor nagyon kellemes illatúnak tűnt, utána a Kedves anyukája is vett ugyanolyat, az már annyira nem tetszett :-/ … De egyébként az ilyen gyümölcsös dolgokat szeretem.
  2. Van kedvenc könyved?
    Régebben (egyetemek előtt) rengeteg szépirodalmat olvastam, szinte szó szerint faltam a könyveket (született is erről egy családi fáma, miszerint nekem nem szabad könyvet venni csak könyvtárbérletet), viszont amióta Egyetemre járok egyszerűen a szakirodalom mellett nincs időm, kedvem szépirodalmat olvasni. Alig várom, hogy végezzek, és a sok szakmai szövegen kívül valami kellemeset is olvassak 😀 … Egyébként nem is igazán kedvenc könyvnek mondanám, hanem inkább olyan könyvnek, ami nagy hatással volt rám. Két ilyen könyvet tudok említeni, egy-egy Bronte nővértől. Egyik az Agnes Grey a másik pedig a Vilette. Ez a két könyv nagyon dúrván nagy hatással volt rám, olyat adott nekem, amit szerintem semmi más könyv nem tud ezután.
  3. Tea vagy kávé?
    Is-is. Mondjuk kávé alatt inkább cappuccinot kell nálam érteni, teából meg a zöldteát.
  4. Mi a kedvenc rúzsmárkád és színed? 
    Egyáltalán nem sminkelem magam, régebben, az “atom true goth” időszakomban Essence termékeket használtam. Fura, hogy ennyire elmaradt nálam a smink, pedig anno fekete rúzsom is volt, és imádtam 😀 …
  5. Mi a kedvenc parfümöd?
    Régen egyáltalán nem voltam “parfümös”, de azt hiszem ez jött a smink helyébe 😀 … Egyébként szeretem az évszakhoz illő parfümöket magamra fújni, nyáron a citrusos-friss illatú parfümöknél nincs jobb, télen pedig a fűszeres, szantálfás parfümök a kedvenceim 🙂 . A túl édesek viszont nem hogy magamon, másokon sem szeretem.
  6. Bele vagy zúgva valamelyik hírességbe?
    Lehet gáz, de nem 😀 …
  7. Ha nem hordhatnál feketét, mit választanál helyette? 
    99%-os szürkét. Sajnálom, a feketét semmi nem tudja pótolni. Apámnak volt egy próbálkozása, hogy leszoktat róla (fogta és kidobta az összes fekete ruhám), hát… nem jött össze neki 🙂 …
  8. Ha megváltoztathatnád a neved egy sztereotípikus goth névre, mi lenne az? 
    A Kárász hasonlít picit a török “fekete” szóra, szóval maradhat 😀 . A Petrával sokáig nem voltam megbarátkozva, de miután nem olyan név, mint a Timi, Kitti, stb., hogy mindenhol legalább két ilyen nevű ember van, azóta megbékéltem vele. Ha nagyon nevet kellene változtatnom, akkor azt hiszem az a Gyöngyvér lenne. Mert ez a név úgy király, ahogy van!
  9. Mi a három legtutibb tipped nyári hőség ellen? 
    Az, hogy nyáron nem lehet feketét hordazni, az úgy baromság, ahogy van, 13 éves korom óta minden nyaramat feketében töltöttem (és lassan 13 nyárról van szó O_O…). Ami biztos, hogy tuti tipp, az az hogy minél könnyebb, minél pamutosabb anyag legyen, ne simuljon testhez, stb. Nyáron nem jó ötlet a fűző, a műanyagú ruha meg sose jó ötlet, én pamut-párti vagyok 😀 ! Ami abszolút elengedhetetlen nálam télen-nyáron a napszemüveg (igen, télen is, utálom amikor a nap tükröződik a havon, és nem érdekel ha emiatt hülyének néznek…)
  10. Melyik dal az, ami mindig boldoggá tesz (nem kell feltétlenül gothnak lennie)?
    Régen erre a kérdésre REM – Shiny Happy People száma lett volna a válasz, de mostanában az ilyen dal nekem Heidevolk – Vulgaris Magistralis.
  11. Űzöl valamilyen művészetet?
    Hát, szívesen készítek ékszereket (ha már egyszer ez a blog egyik fő profilja), meg szívesen festek. Rajzolni nem tudok. Régebben pedig rengeteget írtam, de az valahogy elmaradt…
  12. Ha lenne egy bögréd, csak neked szóló felirattal, mi állna rajta?
    Mrs. Always Right 😀 … Egyértelműen 😀 …
  13. Mi az első számú nem-goth hobbid?
    Facebook játékokkal való játszás 😀 …
  14. Ha természetfeletti lény lehetnél, mi lennél?
    Hmmm… Főnix. mert menő, meg mert félek a madaraktól, de hátha magamtól nem félnék akkor 😀 …
  15. Milyen, horrorfilmekben szereplő szuperképességet szeretnél?
    Szeretnék mindent mindig olyan jól megfigyelni, ahogy a horrorfilmek gonoszai 😀 …
  16. Magabiztosnak érzed magad, ha más gothokkal vagy dark emberekkel érintkezel? Miért/miért nem?
    Hát, nem érzem magam kimondottan antiszociálisnak, no meg ha valakivel beszélek, akkor nem azt nézem, hogy ő most goth, punk, hipszter, akármi, hanem az emberrel beszélgetek, nem pedig a stílussal 🙂 … Szóval, bár nem vagyok egy egészséges, magabiztos személy, de azért nem is szoktam (általában) zavarban lenni mások előtt.
  17. Mi a fontosabb a kinézetben, a haj vagy a smink?
    Egyik sem. A lélek 🙂 !
  18. Mi az, amiből azt kívánod, bárcsak több lenne a szubkultúrában?
    Megértés, tolerancia. Az, hogy ne akarjon senki se “atomtrúgót” lenni, hanem érezze jól magát ott és azokkal, akikkel együtt van, ne pedig az legyen, hogy áááh, ő nem is igazi goth, mert nincs neki X-tra-X-es tuhája…
  19. Megosztanál egy zavarba ejtő történetet, ami a sötétségedhez kapcsolódik?
    Mivel egy viszonylag kisvárosban éltem trúgótságom idején, így elég sok ilyen történet született. Például, amikor az ismerős megkérdezte a boltban, hogy bálba megyek, azért vagyok ilyen csinos (anyám mondta neki, hogy nem, csak bevásárolunk). A “ilyen melegben bakancs?” meg hasonlóak mindennaposak voltak. Rengeteg történet született anno, de őszintén megmondom, nekem egyik se volt zavarbaejtő, vagy ciki, én mindegyiken jókat nevettem :))) …
  20. Barkácsolsz?
    Hát, fogjuk rá. Mit értünk barkácsolás alatt? Crafting? Mert azt igen. De fából nem szögelek össze madáretetőket, meg nem rakok össze szekrényeket (kivéve Ikeásat).

Igaz-Hamis.

Szeretem a romantikus filmeket.
Változó. Van amikor szükség van valami limonádéra, valamikor a hátam közepére se kívánom.
MINDIG lemosom a sminkemet lefekvés előtt.
Hamis, mert nem sminkelek, nincs mit lemosni. Ha sminkelnék, akkor lemosnám…
Plüssökkel alszom.
Igaz… Szeretem a párnákat, a plüssöket, a puhaságukat. :$ Pán-Péter effektus.
Nem-fekete pizsamám van.
Igaz. Bár van pár sötét színű “tesipólóm” 😀 , meg sötét kockás pizsigatyám, de ahogy a nem-goth vallomásokban is írtam, van pár nagyon perky cuccom 😀 … igaz, csak a pizsiknél.
A mai napig hallgatok olyan fiúbandát, ami évekkel ezelőtt feloszlott.
Sose szerettem az ilyen kimondott nyálas fiúbandákat.
Andrew Eldritch túl van hype-olva.
Nem tudom miért lenne “túlhájpolva”, én szeretem a SoM-ot, megérdemlik a rajongást 🙂 …
Nem szeretem a vámpírokat.
Hamis. Imádom a vámpírokat!!!
Nem szeretem a klubokat.
Hamis, mert egybe se járok, így se szeretni, se utálni nem tudom őket 😀 …
Goth/dark/alternatív emberke a párom.
Hamis. A világ legkevertebb embere a Kedves, aki látszólag “átlagos”, gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb fehér négere, illetve nagy metálarc is egyben. Ő úgy mondja, hogy minden zenét szeret, ami jó (kivéve azt, amit én szeretek 😀 ).
Elájulok a vértől.
Hamis. A látványt meglepően jól bírom, gondom általában a szagokkal van.
Előbb ájulok el egy póktól minthogy háziállatként tartsam.
Igaz. Nincs bajom a pókokkal, de a háziállat az legyen szőrös és ölelnivaló! 😀 Egy pók igaz, lehet szőrös, de szerintem nem tud ölelnivaló lenni.
Nem szeretem a szellemjárta házakat.
Szeretem őket, hogy megborzongok tőlük. Csak szellemmel ne találkozzak! 😀
Mindig áttúrom a Claire’s/H&M/DarkRaven Asylum kiárusítás részlegét.
Nem diszkriminálom egyik boltot sem, mindig minden kiárusítást megnézek, mert néha a legváratlanabb helyeken akadhat rá az ember lánya egy-egy csudadarabra 🙂 !
Sosem olvastam a Drakulát.
Gáz, de tényleg sosem olvastam… Egy Bram Stoker részlet volt a vámpíros Galactikában, azt olvastam 🙂 …
Szerintem a “Bela Lugosi’s dead” egy túl hosszú és unalmas dal.
Egyértelműen hamis, és ez már az istenkáromlást súrolja!

 

UPDATE

Nem tudom hogy, de ez a rész kimaradt 😀 …

Írd le pár mondatban a tökéletes esküvőt!

Tavasz végén, nyár elején egy erdelyi tisztáson, fehér-világoskrém elf stílusú ruhában (nem az a “középkori”, hanem inkább az az erdőjáró elf), virágkoszorúval a fejemen. Mivel, valószínűleg nem ilyen lesz 😀 , így egy klasszikus szép fehér ruha, fekete csipke berakásokkal. A virágkoszorú attól még meglesz 🙂 … Abból nem adok alább! A menyecskeruha vörös selyem, hosszú, derekán egy barna fűzővel. Ja, és persze kényelmes cipő kell! Táncolni akarok :)))) …
A zenével kapcsolatban valami kisvárosi “rockbanda”, öreg motorosokkal (aki halasi vagy környékbeli, annak csak annyit mondok, hogy Welcome. Voltam olyan esküvőn, ahol ők léptek fel, és nagyon jó bulit csináltak!). Ja, és elengedhetetlenek nagymamám sütijei, főleg a sajtos-ropogós sósa :3 …