Gardrób TAG

Cathreen blogján hírdette meg ezt a kis TAG-et, kicsit dilemmáztam, hogy kitöltsem-e, ugyanis nem érzem egyáltalán izgalmasnak a gardróbomat, az elmúlt 1-2 évben eléggé “TrógerGót” módon öltözködöm (sima nadrág, fekete felső, azt szevasz). Pedig régebben elég jó stílusom volt, de egyszerűen a sok ingázástól mínuszba megy át folyamatosan a komfort-érzetem, így az extrakényelmes ruhákra szoktam rá a hétköznapokban… De mivel sok emberke kitöltött verzóját olvastam már, úgy döntöttem, hogy én is kitöltöm 🙂 … Egyébként úgy érzem, hogy ezt érdemes lenne nyáron is megcsinálni, mert teljesen más válaszaim születtek volna akkor (meg a nyári cuccaim jobbak is valahogy… télen csak arra koncentrálok, hogy meleg legyen a ruha).

No, de nézzük a kérdéseket! 🙂

1, Melyik a jelenleg kedvenc ruhadarabod és ékszered?  

Mint fentebb írtam, az egyszerű, sima gatyákat szoktam hordani (van egy zöld, amit kb. 3 éve hordok és nagyon szeretem 😀 ), hozzá csipkés aljú fekete felső arra pedig fekete pulcsi vagy kardigán. Lassan ez már nem épp “időjárásbarát”, így a bordó converse (amit a zöld cipővel húzok fel O,o) helyett az ezeréves bakancsom kap helyet a lábamon, hosszú, térdig érő csíkos zoknikkal, és a pulcsik felé kerülnek már a kardigánok. Ékszerek közül szeretem az ezüst láncon lévő kis hegyikristályt :)… (kép lentebb)

Mostanában egyébként mindenhol a totál egyszerű, sima “fekete felsőket” keresem, amin se minta, se felirat, semmi, max egy kis csipke az alján 🙂 (KIK-ben nagyon klassz csipkealjú felsőket lehet kapni, van belőle van 100, a Kedves mindig mondja amikor Kik-be megyünk hogy “Megint veszel egy ugyanolyan felsőt?” 😀 )

10599704_904311616266959_2450487023775398703_n
Zoo Café-ban

2, Melyik a legrégebbi ruhadarabod és miért tartottad meg?

Ruhák közül nem tudnám pontosan megmondani, hogy vajon melyik, de ha szélesebben értelmezzük, akkor bizony a fentebb is említett “ezeréves” Martens baki, akit 13-4 éves körül kaptam, még nyolcadikos koromban, szóval, lassan több mint 10 éve hordom. Szegény marha viseletes már, elkezdtem gondolkodni rajta, hogy le kéne cserélni, de … hát… nincs szívem 🙁 …

A sajátomról nem rakok ki képet, mert szegény már nagyon viseletes 🙂 … Lassan be kell szerezni egy újat.

 

3, Ha van, melyik öltözködési kellékhez, milyen emlék társul?

Előző Karácsonyra-születésnapomra kaptam a Kedvestől egy aranyos kis szív alakú ezüst láncot. Nem igazán köt hozzá konkrét emlék, de attól még fontos nekem ez a kis medál 🙂 Akkor is ha az én ötletem volt, hogy ezt kapjam 😀 …

20151016_143749

 

4, Melyik a kedvenc, mindennapi összeállítás, amiben jól érzed magad/ gyakran öltözöl úgy?

Első körben már említettem 🙂 . Zöld gatya + hozzá fekete felsők. Vagy sötét farmer és hozzá fekete felsők 🙂 (nagyritkán sötét árnyalatú, pl. sötétzöld, sötétlila, sötétkék pulcsi).

20151016_144046

 

5, Mire vagy büszke, hogy megvan és sikerült megvenni?

Gáz, ha nincs ilyen :S ? Nem igazán van olyan “álom-outfitem”, amit mindenképp meg akarok venni… Bár tavaly óta akartam egy vastag, meleg pulcsit, és azt most megvettem és elméletileg már repül is felém, remélem ideér mihamarabb ^^ … Télen imádni fogom, mert utálom, hogy 100 réteg ruha van rajtam télen, csak azért, hogy ne fagyjak szét, se a vonaton, se az utcán, se sehol…

027

 

6, Mely ékszereid azok, amik különleges helyen szerepelnek a kedvenc listádon? Ha van, milyen emlékek fűznek hozzá/ hozzájuk?

A szintén fentebb említett ezüst kis szív alakú medál, illetve fontos még az anyukámtól kapott fülbevaló, illetve az Aventurin köves befugós fülbevaló is, amit az utolsó munkanapomon vettem, emlékül, a melóhely melletti kis üzletben. Illetve van egy zöld indiai achát drótozott medálos nyakláncom, amit én készítettem, ő is nagy kedvenc ^^

20151016_143726

 

7, Van olyan kedvenc öltözködési darabod, ami nem Goth/Dark-os de mégis szereted? Ha igen melyik ez és miért?

Zöld gatya szerintem elég un-true a bordó cipőmmel… 😀 Egyébként furcsa, mert ezelőtt nem tudtam volna elképzelni a lábamon se barna, se lila, se más színű cipőt (maximum valamilyen színű alapon fekete csipke mintásat), de valahogy ez a lábbeli megszólított 🙂 . Nagyon jó kis “alteros” stílusa van, talán azért. Mondjuk ezóta a cipő óta se látok olyat, amire azt mondanám, hogy nekem ez a színű cipő tetszik, sőt 😀 … Azóta is csak fekete színű cipőket néztem ki magamnak. Egyébként ezelőtt X évvel szerettem volna egy vagány barna csizmát-bakancsot, aminek enyhén steampunkos hatása van, de nem találtam megfelelőt, így maradtak a fekete csizmák-bakancsok 😀 …

cipo

 

8, Milyen az a kinézet, amit szívesen magadon tudnál, de még nem valósítottad meg? (Ha nem tudod, nem kell képpel illusztrálni)

Lilahaj. Nem mondok le róla, de eddig sehogy se sikerült megvalósítani, a hajam valahogy nem akarja az igazat. Bármilyen lila-ibolya-padlizsán színt vettem, az mind vöröses színűvé vált a hajamon. 🙁 Nem kimondott lila-lilát szeretnék, hanem olyat, ami nagyon jó kis sötétlila, így szinte feketének tűnik. Bár mivel eleve sötét alapszínű a hajam, így valószínűleg a sima lila hajfestéktől már elérném ezt a színárnyalatot 😀 …

 

9, Melyik összeállítás szerinted a legdurvább/ hozzád képest legextrémebb öltözék, amit hordhatsz/ tudsz hordani/ szereted is? (Itt sem muszáj a kép, ha nincs ilyen)

Egy jó pár évvel ezelőtti Szilveszteri buliba rittyentettem ki magam, még az akkori énemhez képest is extrém módon… Ez a kép akkor készült. Nos, a kinézet: vörös bársony és láncos choker, nagy koponyás-kereszt medállal, plusz fekete gyöngyös rózsafüzér. Rajtam egy nagyon szép vállra letolható siffon felső, azon egy fekete, rózsa mintás fűző (amit azóta eladtam). Alul egy szép bőrcsizma, és egy szép csipkés aljú szoknya, amin egy gyönyörű selyemszoknya volt. Kezeimen persze ezer gyűrű, meg csipkekarkötő 🙂 … Szerettem az ehhez hasonló megjelenést. Ja, és persze ki voltam sminkelve, amit mára teljesen elhagytam.

179378_181973421834119_6349955_n
Igen, MyVip 😛 😀

 

10, Milyen kinézet az, amire negatív véleményt kaptál, esetleg diszkrimináló viselkedéssel szembesültél általa? Mit éreztél és mit gondolsz erről a témáról? (A legkifejtősebb kérdés a végére maradt, igen)

Több napon át gondolkodtam ezen a kérdésen, ám egyszerűen nem tudok rá választ adni. Voltak igen rosszalló megnézések, talán gonosznak szánt beszólások is, de egyszerűen ezek többsége lepattant rólam. “Durva” dolgok biztos nem történtek velem, így szerencsésnek mondhatom magam, hiszen soha nem volt olyan, hogy meglökdöstek volna, vagy ne adj isten megvertek volna. Hogy ennek mi volt az oka, jó kérdés. Talán én nem voltam/vagyok olyan nagyon extrém, kihívó, hogy bökjem mások csőrét, bár az is tény, hogy mindegyik iskolámban egy meglepően elfogadó közösségbe tartoztam, sőt, aktív tagja voltam a közösségeknek.

Szóval, nekem csak pozitív élményem maradt meg 🙂 … Persze voltak olyan kérdések, hogy én csak feketében járok-e, meg van-e más színű ruhám, meg olyannal is vicceltek, hogy suliban full fekete ruciban vagyok, hazaérve pedig full rózsaszínbe, kis hercegnőként parádézok 😀 . Olyat is mondtak Mikuláscsomag átadása előtt, hogy azt hitték, hogy csak fekete papíros dolgokat adok majd (pl. Mars csokit, stb.), de ezek közül egyik sem volt bántó vagy rosszalló, inkább vicces. Legalábbis én egyáltalán nem vettem magamra.

Ezért inkább a pozitív élményeket szeretném megosztani 🙂 .

Egyszer önkéntes voltam egy alkotó táborban. Egy kislány, amikor első nap reggelén meglátott, odaszaladt hozzám és azt mondta: “Olyan gyönyörű vagy!” T_T … Akkoriban hosszú szoknyát hordtam sima fekete felsővel, és felette lazán gombolt inggel.

Mamám “Fekete tündérkének” hívott 🙂 …

Egyszer egy vadidegen lány a helyi járatos buszon azt mondta, hogy nagyon tetszik neki a stílusom 😀 … (és hogy hol vettem a szoknyámat, mert ő is évek óta ilyet keres).

Ezen történetek többsége már ősrégi, mégis gyakran melengetik a szívemet 🙂 …