Ékszerbeton tapasztalatok

20151025_121453

Az oyumaru tesztnél írtam már nektek az ékszerbetonról, egy szintén érdekes és izgalmas anyagról, ami számomra teljesen új és szokatlan, főleg hogy “önteni” vagy formázni semmit se szoktam, hiszen a gyurmázást is minden nyáron megfogadom, hogy gyakorolni fogom, de persze mindig elmarad… De most kanyarodjunk vissza ehhez az érdekes anyaghoz 🙂 !

Amikor először hallottam az Ékszerbetonról , őszintén megmondom, hogy sehogy se tudtam elvonatkoztatni a “rendes” betontól, amin ugye az utcán járunk. Nagyon nehéz volt elképzelnem ezt az anyagot, ezért megkérdeztem a lányokat a CsináljÉkszert 5letelő csoportban, hogy ki az aki használta már, és hogy mik vele a tapasztalatok, meg úgy egyáltalán, mégis milyen is ez az ékszerbeton? 😀

Hamar meg is kaptam a választ Timitől (Memelye Kézműves Műhely), ami rögtön meggyőzött arról, hogy bizony nekem ezt ki kell próbálnom! Hiszen amint megláttam Timi “próbapéldányait”, rögtön láttam, hogy ezekből milyen csodálatos mű-kövecskék lehetnek, amikre majd szépen ráfesthetem az én kis mandaláimat 🙂 .

20151025_121500

Maga a felhasználás nem túl bonyolult, egy tálkában keverjünk ki 5 rész porhoz 1 rész vizet. Én picit száraznak találtam ezt az arányt, ezért pár cseppel többet tettem hozzá (de tényleg csak pár cseppel), és akkor már megkaptam a tökéletes “lágybetont” (azt hozzá kell tennem, hogy kiskanállal mértem ki az adagokat, lehet ha mással csináltam volna – pl. mérőedénnyel -, akkor nem kellett volna hozzátenni még egy kis vizet).

Minden esetre ez az arány jól működik, nagyon szép egyenletesre el lehet keverni az anyagot. Én az oyumarus tesztbe beleírtam már, hogy abba öntöttem az ékszerbetont, és hogy a két anyag nagyon jól működött együtt. A végeredmény a betonnál is nagyon jól látszik szerintem, nagyon szép sima lett 🙂 .

20151025_121513

És hogy milyen lesz a végeredmény?

Nagyon szép, selymes, kellemes tapintású lesz a kapott anyag, hiszen eleve egy nagyon finom porból készül. Súlyra nem mondanám nehéznek, viszonylag könnyű (főleg a fejünkben lévő “beton”-képzethez képest). Állítólag jó kis stapabíró, bár még nem mertem földhöz csapkodni 😀 . A felülete szép sima, egyenletes lesz. Egy szó mint száz, nagyon klassz kis anyag ez 🙂 , bár nem tudom, hogy “köveken” kívül fogok-e még belőlük mást is kiönteni. Festeni még nem festettem rá, az egy másik hétvégi program lesz (mert most hazautazom szüléimhez).

Én az ékszerbetonomat a CsináljÉkszert Webáruházban vettem.