13. nap – Mi az a hely, ahová elköltöznél, vagy meglátogatnál?

Mivel ez a kérdés sokszor felmerül a TAG-ekben, kihívásokban, és nálam a lista állandó (Krakkó, Prága bármikor, mindkettőben jártam már, de bármikor visszamennék, Új-Zéland mondjuk teljesen új), ezért azt mondom, hogy picit kitágítom a kérdést, és én most nem létező helyekről fogok írni (bár a párhuzamos univerzumok elmélete alapján léteznek).

Megye 

Tolkien tolla egy gyönyörű, idillikus helyről ír, a filmek pedig az olvasni nem szeretőknek is elhozzák a látványt. A Megye számomra a tökéletes harmónia, a nyugalom szigete, csupa zöld minden, és a hobbitok boldogan élnek rajta.

Persze Hobbitfalva tűnik a legérdekesebbnek, hiszen arról tudunk meg a legtöbbet, de jó lenne bebarangolni egyszer az egész megyét (bár túl feltűnő lennék ott 😀 ). Egyszer el kell jutni az Új-Zélandi változatba 🙂 …

Star Trek Univerzuma 

Be kell valljam, hogy nem különösebben érdekel a világűr, sőt, a sci-fik sem, egyetlen kivétel a Star Trek. Bár a Star Trek is inkább a társadalmi berendőzése miatt érdekel, hiszen a pénz-nélküli, nemtelen univerzumban nagyon szépen megvalósul az egyenlőség, és nincs szegénység sem, mindenkit érdemei szerint ismernek el (legalábbis a Föderációban).

Mondjuk, azért elrepkednék ide-oda valamelyik hajóval… 😀

Pandora 

Egy másik film, az Avatar univerzuma. Bár maguk a “kék-macskák” (Family Guy 😀 ) nem érdekelnek, azért a világ, amiben éltek (és mondjuk ahogy éltek) gyönyörű. Szintén csupa zöld és lenyűgöző minden, csodásak a tájak, a lények különlegesek, szóval… érdemes lenne ellátogatni ide is egyszer 🙂 …

Avatár-univerzum 

Ez is “avatár”, de teljesen más, mint az előző. Az Aang és Korra legendájából megismert világ engem magához vonz, igaz, az Aang-félét jobban szeretem, az sokkal “hagyományosab”, mint a másik. Itt is gyönyörű tájak és érdekes lények várnak minket.

Kyoshi-szigete például nálam abszolút kötelező meglátogatnivaló lenne, hiszen ott a harcosok nők 🙂 …

Miyazaki-univerzum

Szintén egy olyan világ / univerzum, ahová érdemes lenne ellátogatni, hiszen a kedvenc meséim, animéim itt játszódnak 🙂 . Totoro varázserdőjében sétálni egyet, nézni, ahogy a Vándorló palota “szeli” az utat, vagy a Vasváros melletti erdőben meglesni az Erdő Szellemét (A Vadon Hercegnője).

Kagaya-univerzum 

Kagaya nem egy film, vagy sorozat, hanem kivételesen egy művész, aki hihetetlen gyönyörű képeket csinál. Képei többsége misztikus, sokon különleges lények vagy épp tündér-szerű lányok vannak. Japán, lélegzetellállító, gyönyörű. Mit kell erről többet mondani? Az ember a képeket nézve órákon át el tud “barangolni” ebben a világban 🙂 …