Górcső alatt 3 magazin

DSCN0226

Be kell valljam, hetek óta motoszkál a fejemben, hogy valami nyomtatott sajtó kellene nekem – valami magazin, újság, amit havonta vagy hetente megveszek, és ettől boldogabb vagyok 😀 (igazi first world problem). Annyit tudtam, hogy Nők lapja, Marie Claire, Joy és hasonló tipikus női magazin nem érdekel, a HVG-n gondolkodtam, de azt meg online olvasom inkább. Végül a választásom a következőkre esett: Színvarázs, Lakáskultúra, Praktika. Ezekről hoztam most egy kis véleményt.

DSCN0227

Kezdjük is a Praktikával, talán az illik legjobban a blog témájához. Most ajándék színezhető ajándék naptár is járt hozzá, 570 forintért (azt gondolom nem kell mondanom, hogy a feléből már ki volt lopva a naptár, nagy nehezen találtam a leghátul olyat amiben még volt…).

A naptár egész egyszerű, egy-egy mandala található minden napnál, szóval nálam telitalálat 🙂

DSCN0228

DSCN0229

A magagazin maga amolyan “crafting” magazinnak számít, ha valaki szeret otthoni alkotni, annak akkor kiváló (én más ilyen DIY-magazint nem ismerek, van persze varrós-hímzős, de ilyen mindenféle technikát felölelőt én még nem láttam, ha valaki igen, az sikítson!)

Ami furcsa volt nekem, hogy ez elméletileg januári (2016/1) szám, de 19-én jön már ki a következő, illetve nagyon sok adventi, karácsonyi, szilveszteri tipp volt benne, amik ugye már nem aktuálisak (persze jövőre jók lesznek, de akkor is…).

DSCN0230

Régebben (15-6-7 éve kb.) anyukám vásárolta a Praktikát, akkor is nagyon szerettem nézegetni, ötletet meríteni belőle. Szerettem a színes képeket, az egyszerű leírásokat, és hogy az egész magazin szép és dizájnos.

DSCN0231

Most is sok halálegyszerű ötletet találtam benne, a legjobban ez a fára ragasztott, festett facsipeszes tartó gondolkodtatott el a legjobban, mondjuk a madaras képek plusz feldobták, egy ilyet simán el tudnék képzelni, hogy összerakjak magamnak.

DSCN0234

A praktika – mint mondtam – sok ötletet, leírást tartalmaz. A magazin közepén találhatóak meg a sablanok, ami kiszedhető, és ennek a segítségével bárki könnyen megvalósíthatja az újságban talált ötleteket.

DSCN0232

Ami nekem furcsa az, hogy az eleje mindenféle kész dolgot mutat be, és a magzin végében találhatóak az érdemleges leírások. Valahogy nekem jobban tetszene, ha a leírás a bemutatott dolog mellett lenne, nem kéne visszalapozni, hogy “Az melyik is volt?”…

DSCN0233

Második magazin a Lakáskultúra volt, 425 HUF-ért. Ahogy a neve is sejteti, ez egy lakberendező magazin, amint régebben szintén sokszor vett anyukám (olyan 10-15 éve), és ezt is nagyon szerettem anno nézegetni, mindig tervezgettem, hogy hogy lesz berendezve a saját házam, lakásom, milyenek lesznek a falak, milyen bútorok lesznek, stb. 🙂 …

DSCN0235

A kedvencem a magazinban bemutatott házakból az art deko-s lányé tetszett a legjobban, abból is legjobban a patchworkos tapéta, illetve úgy az egész lakás hangulata magával ragadott. Elég inspiráló volt (persze a többi benne található lakásból is tudtam innen-onnan ötleteket venni, leendő lakásunkat tervezgetem már fejben ^^).

DSCN0236

Ami furcsa volt ebben a magazinban (a 100-eznél kezdődő ajánlásokon kívül) az a recept (ami mondjuk a praktikában is volt, de valahogy nekem ott jobban illett, mint egy lakás-berendezős magazinhoz). Én ezt kihagynám belőle, szerencsére azért a lapok többsége hű marad a lap címéhez, és berendezős-dizájnolós dolgokról szól.

DSCN0237

Harmadik magazin a Színvarázs volt, ami 890 HUF-ba került, de ez csak negyedévente jelenik meg. Ezt vettem le először a polcról, de ez okozta a legnagyobb csalódást is.

DSCN0238

Elsőre nagyon ígéretesnek tűnt, gondoltam milyen jópofa, egy színezős magazin! Amióta megvan a Bűvös erdő, azóta sokszor ragadok színezceruzát és íly’ módon vezetem le a feszültséget, segít kikapcsolni. Belelapozva is érdekesnek tűnt, de ugye ott a boltban nem néztem át tüzetesebben.

DSCN0240

Mikor hazaérve kicsit tüzetesebben átnéztem, rájöttem, hogy ez egy új mániát (tetszik, nem tetszik, a szinezés igenis divatossá vált felnőttek körében is, ezért most boldog-boldogtalan felnőtt szinezőket kezdett el kiadni, hiszen ez egy egyszerű pénzkereseti forrás, ráadásul olcsó is – feketét kell csak nyomtatni, és adott esetben google-ből is le lehet szedni képeket, ráadásul a legjobb a matt papír, ami szintén olcsóbb) kiszolgáló, összecsapott kiadványról van szó.

Átgondolt színezőbe nem kerülnek bele kiszínezhető HÓPELYHEK…

DSCN0239

Hogy ne csak negatívumot említsek, majdnem utolsó színezőként megláttam a csillagjegyem mását és szerelembe estem. Talán kicsit gázul és nagyképűen hangzik, de olyan mintha magamat láttam volna viszont, legalábbis a lelkem egy részét biztosan. Telitalálatos ábrázolás!

DSCN0244

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦

♦ Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦