Zeneajánló – Mori-folk együttesek, zenék

Régebb óta gondolkodtam azon, hogy össze kellene állítani valami hasonló listát, amiben – szerintem – Mori és Dark Mori stílushoz illő zenéket gyűjtök össze. Amolyan folk, folk-metál, pagan-folk válogatás ez 🙂 … Meg igazából a sokat hallgatott, kedves bandákat hoztam el nektek, amolyan zenei-ajánlóként.

Itt természetesen nem az összes folk bandát szeretném felsorolni, aki csak él és mozog, hanem azokat szeretném bemutatni nektek, akik szerintem beleillenek a Mori hangzásba. Egy japán stílusról lévén szó kissé nehéznek tűnik a feladat, inkább amolyan európai-mori válogatást szerettem volna nektek összehozni.

 

Faun

A Faun nagyon nagy kedvencem, gyönyörű zenéik vannak, őket érdemes szerintem a zenei listán tartani. A legtöbb zenéjük folk, és hangzásában tökéletesen illik a morihoz.

Omnia

Abszolút, de alap zenekar szerintem, sőt, talán az egyik legismertebb pagan-folk banda a világon. Már nem is tudom, hogy mióta hallgatom őket, és 1-2 számukat leszámítva nem tudok olyat mondani, amit ne imádnék. Na jó, az Earth Warrior albumuk annyira nem jött be, de a többi zenéjük, te jó ég. És érdemes őket élőfelvételen is megnézni!

Lyriel

Ezt a bandát talán valamilyen HammerWorld-ös CD-válogatáson hallottam először, és természetesen ott is nagyon tetszettek már. Van nekik gyorsabb, lassabb számuk, annyi bizonyos, hogy mind gyönyörű, és mind egy szebb helyre vezet bennünket!

 

Wardruna 

Kicsit talán kilóg ez is a sorból, hiszen a hangzása nagyon vikinges-északi, de az ősi hangszerekkel megszólaltatott dallamok pótolhatatlanok.

Melnitsa

Egy újrafelfedezett régi kedvencem. Orosz és nagyon szép folk zenéről van szó.

Manegarm

Egy új kedvenc, kellemes, északi hangzással.

Ordo Funebris 

Szintén egy ősrégi kedvenc, akiknek hihetetlen jó kis zenéik vannak 🙂

Trobar de Morte 

Ennek a bandának hihetetlenül jó moris-witches zenéi vannak, az ember szinte látja is a boszikat, tündéreket, mindenféle varázslényt az erdőben táncolni ilyen zenére 🙂 …

Mediaeval Baebes

Különleges hangzású zene, ez szintén olyan hatású, hogy az ember látja a lelki szemei előtt az erdőben táncoló varázslényeket 🙂 …

Hannah Fury

Szintén egy ősrégi kedvenc és szintén egy kicsit kakukktojás, ugyanis ez inkább neo-viktoriánus zene, mégis annyira különleges hangzásvilágú, hogy szerintem simán beleillik ebbe a felsorolásba 🙂

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦ YouTube 

♦ Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦