Valentin napi kártya [+Tutorial]

DSCN0420

Holnap Valentin nap, arra készült nálam ez a kis kártya a Kedvesnek 🙂 . Egy mérhetetlenül egyszerű tutorialról (inkább ötlet-keltésről) van szó. Nálunk nem túl nagy ez a szerelem-ünnep, egy süti sütése, esetleg egy kártya átadása, és ezzel tökéletesen meg van ünnepelve a szerelmünk (meg persze összebújás és egy jó film, de az alap).

DSCN0375

Amire szükségünk van:

  • nyomtató
  • mindenféle színes toll
  • ragasztóstift
  • sima fehér papír
  • színes karton
  • egy cuki kép

Én a cuki képpel kezdtem (igazából ha úgy nézzük, akkor a kartonnal, mert az még karácsonyról maradt meg). Nem is igazán kerestem, inkább ez a kép talált rám. Egyik ismerősöm likeolhatta be vagy egy oldal oszthatta meg ezt az alsóbb NadyArt képet, aminek azóta nagy csodálója vagyok (haláli cuki, rágcsálós képei vannak).

12572989_937694772944687_8578648979178380753_n

Első lépésben nyomtassuk ki a képet. Word-ben szoktam ilyeneket megszerkeszteni (nagy word-huszár vagyok). Állóra beállítjuk az oldaltájolást, jobb oldalra (“Szoros” rendezéssel) helyezzük a képet, alá szövegdobozba mehet egy kis szöveg.

DSCN0378

DSCN0379

DSCN0422

Nyomtatás után jöhet a félbehajtás, majd a kartonra ragasztás. Ragasztás előtt hajtsuk félbe a kartont is, majd a kívül lévő fehér papírt ragasszuk be (ragasztóstift dolgozik szerintem a legszebben, de ha valaki nem szeret vele dolgozni, akkor valamilyen papírragasztóval ragasszon). A karton maradjon félbehajtva, és úgy helyezzük rá a ragasztós felével a papírt, majd óvatosan simítsuk rá mindenhol. Nekem ezután 3-4 napra “prés” alá került a papírom egy könyvben (igazából elég lett volna egy éjszaka is, de mivel “titokban” készült így csak akkor dolgozhattam rajta, amikor Peti épp melózott).

DSCN0414

Persze a préselés elhanyagolható, de én valamiért szeretem, valahogy nekem szebb lesz tőle a végeredmény (aztán lehet ez csak sima placebo-hatás).

Ha kijött alóla a papír, akkor jöhet a további dekoráció – idézetek, szövegek, és persze néhány szív. A belső részét direkt nem fényképeztem le a levélnek/kártyának, az ugyanis csak a Kedvesnek szól 🙂 …

DSCN0417
Ez az idézet ezen a pandás tollon van, és szerintem nagyon édes 🙂 …

DSCN0419
És végül a süti 🙂 … Egy totál holt egyszerű palacsinta-torta. Néhány palacsintánk megmaradt (összesen 6 db), azt rétegeztem csokipudinggal és eperlekvárral 🙂 . A tetejére a maradék puding került, és szórtam rá néhány színes tortadíszt, így kicsit “nyálasabb” lett 😀 … Az ízére se lehet panasz, hiszen az eper és a csoki mindig tökéletes együtt 🙂 .

Boldog Valentin napot 🙂 !

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦ YouTube 

♦ Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦