Tutorial – Sakuravirágzás ősszel 2. rész [Videóval!]

img_20161030_100148

Ha lemaradtál volna az első részről, akkor azt ITT bepótolhatod 🙂 !

Gyere, csempésszünk együtt egy kis tavaszt az őszbe 😉 !

Szóval, az előző részt ott hagytuk abba, hogy vártuk, hogy megszáradjanak a szirmaink. Ha ez megtörtént, akkor jöhetnek a porzók megfestése. A porzók színéhez a kármin textilfestékhez egy cseppnyi fekete textilfestéket kevertem, ettől gyönyörű sötétbordó színt kaptam. Egy vékony ecsettel (nekem egy eBay-es, eredetileg körömdíszítő-ecsetkészletem van, amiben nagyon szép, vékony ecsetek vannak) pedig apró pontokat, csíkokat nyomunk a virágok közepére. Próbáltam pontozóval is, de valahogy nekem az ecsetes verzió jobban bejött 🙂 .

img_20161031_085209
Igen, itt már megvan az ág is, mert csak a porzós-fázisról nem készült kép 🙂 …

Én szeretem itt is megvárni, hogy megszáradjon a festék (egyébként ez a Pentart-nál egy-két órás dolog, de a porzók szerintem kb. 15-20 perc alatt simán készre száradtak, ugye festék mennyiségétől is függ), majd akkor jöhetnek az ágak festései.

Bár da Vinci már megtanított minket fát rajzolni (ugye a hajtások vastagságának összeadása legyen az ágak vastagsága, azok vastagságának összeadása pedig adja a törzset), én mégis úgy gondolom, hogy mivel egy természeti dologról van szó (és ez lényegében igaz a virágok megfestésére is) nem kell tökéletesnek lennie. A fák göcsörtösek, eltörhetnek ágaik, hajtásaik, megtépázhatják őket viharok, stb. Ezért én “darabosan” festem meg az ágakat.

És ilyenkor ugye ne felejtsük el az ághoz “hozzákötni” a szirmokat 😉 Persze nem kell törvényszerűen mindet, hiszen nem biztos, hogy látszik 🙂 … Az ágak megfestése elég hosszadalmas, illetve próbáltam arra törekedni, hogy az hajtások végénél vékony legyen, és ahogy közelítünk az ágak és a törzs felé, annál jobban vastagodjon. Nem is duplázódjon, de azért látszódjon rajta egy vastagodás.

Az, hogy a rengeteg kis apró szirom, vagy a hosszú, kanyargós ágak megfestése volt hosszabb idő, jó kérdés 🙂 …

Minden esetre íme, a végeredmény ^^ …

Látjátok, egyszer csak megtanulom már, hogy videózásnál nem jó az állókép 🙂 …

Néhány közelebbi kép még a táskáról.

img_20161031_085152

img_20161031_085139

 


img_20161031_085122

Hogy tetszik 🙂 ?

Egyébként este készült még egy táska, hamarosan azt is megmutatom 😉 ! És hamarosan be kell szereznem új táskákat, mert persze megint lett rá egy csomó ötletem… 😀

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦

Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦