Zöldboltos vászontáskák és tanácsok hozzájuk

img_20161104_141632

Nagy-nagy örömömre pénteken megkaptam a Zöldbolt-ból rendelt csomagomat, amit már borzalmasan vártam 🙂

A “vicc” az, hogy ez ugyanaz a márka, amit kreatívhobbiban is vettem (csak ott mondjuk majdnem dupla áron 😀 ), így minden izgalmam elszállt, hiszen erre az anyagra nagyon jól lehet festeni (egyébként ezt is Pentart termék, szóval, szintén magyar 🙂 ). Lenvászonból készült natúr termékekről van szó, amik strapabíróak.

img_20161105_162944

2-2 darabot rendeltem 4-féle táskából/tárolóból.

Az első két kisebb méretű pénzárca/telefontok, ki minek szeretné használni. 15×10 cm-es, felül kis cipzárral zárható. Szerintem cuki, bár az én telefonom pont nem fér bele 🙁 …

img_20161105_163008

A következő termék ez a két válltáska. 24×32 cm-es, felül cipzárral záródó, ami felett egy takarópanel húzódik.

Meglátva élőben ezt a táskát kicsit megijedtem, ugyanis nekem nagyon “tarisznya-jellegű”. Még gondolkodom, hogy hogyan is varázsolhatnám őket kicsit nőiesebbé, elegánsabbá, hogy ne legyen furcsa hatású.

img_20161105_163052

A következő 2-2 táska már ismerős lehet, hiszen ilyet vettem legutóbb 🙂 , ismét hosszú és rövidfülűeket is választottam. Ezeknek a táskáknak a mérete 24×32 cm.

img_20161105_163136

A textilfestés tag alatti tutorialoknál már elég sok festéssel kapcsolatos tippet leírtam nektek, most jöjjön néhány általánosság, amit szerintem érdemes megfogadni.

  • Ha teljesen magabiztosan is festes/rajzolsz, érdemes halványan egy grafittal felrajzolni a vázlatokat, azokat később a textilfesték úgyis el fogja takarni.
  • Ha elrontod a vázlatot, akkor SOHA NE radírral tüntesd el – attól ugyanis kibolyhosodik a lenvászon. Érdemes egy kevés mosószerrel vagy szappannal lemosni inkább a grafitot.
  • A Pentart textilfestékei hihetetlenül szépen fognak higítva (egyáltalán nem halványodik meg a színük), és szerintem sokkal szebben is lehet egy lazább festékkel dolgozni.
  • A vászon alá tegyünk mindig újságpapírt, nehogy átüssön a festék.
  • Száradás közben “szellőztessük” meg a papír és a vászon közti részt, hogy ne ragadjon bele teljesen a festék a papírba.

Az pedig hogy hogyan, milyen mintával diszítjük a táskánkat, teljes mértékben rajtunk múlik és csak a képzeletünk szabhat határt 🙂 !

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦

Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦