Orvososdi és az ásványok

Még a jó múltkor a Nap bloggere voltam, akkor is felmerült a téma, illetve a legutóbbi bejegyzésemben is előkerült – szeretném nektek leírni a saját véleményemet az ásványok gyógyhatásáról.

Mint tudjátok nagyon sokféle ásvány létezik, és ahány ásvány annyi gyógyhatás (ne haragudjatok, jól tudom, hogy még régebben ígértem nektek, hogy bővülni fog az ásványok leírásának sora, nincs elfelejtve!). Ezeket a gyógyhatásokat emberek tapasztalatai alapján, évszázadok, évezredek alatt gyűjtötték össze – feljegyeztek fiziológiai, szellemi és lelki hatások százait, melyeket emiatt a gyógyító köveknek tulajdonítanak.

Amint fentebb már leírtam, most szeretném a saját véleményemet leírni.

Az, hogy a hegyikristály segít a tisztánlátásban, a harmónia elérésében már én is tapasztaltam. Az, hogy bármilyen hatással is lenne a vesémre, pajzsmirigyemre, nem tudom alátámasztani saját tapasztalataim alapján. Ahogy a többi ásványnál se éreztem még közvetlen fiziológiai hatást – ellenben az erős lelki és szellemi hatással szemben.

Ezért én mindenképp azt javaslom, hogy ha valami szervi rendellenességet érzékeltek magatokon, akkor forduljatok orvoshoz! Hiába vannak az ásványoknak érzékelhető hatásai, ezek nem orvosságok, nem fogják meggyógyítani a rákot. DE! segíthetnek a betegségek leküzdésében.

És azt hiszem a “-het”-en van a hangsúly. Az ásványok ismerete nem egy egzakt tudomány – attól, hogy egy ásvány hatással lehet a harmóniádra, a lelkedre, nem biztos, hogy az nálad hatással is lesz. Van, akinél az ametiszt tényleg enyhíti a fájdalmat, másnál csak nyugtató hatását fejti ki. Nem hiszem, hogy lenne olyan, akinél minden ásvány minden hatását kifejtené, szerintem ez teljes képtelenség. Az is előfordulhat, hogy egy bizonyos ásvány rád semmilyen hatással nincs, egy másik pedig több hatást is kifejt.

Ez se nem az ásvány, se nem a te hibád. Kicsit “fentebbi” értelemben kell keresni az okot – mindez azért van, mert másképp reagálunk a hatásokra. Van, akinél egy bizonyos hatás nagyon felerősödik, másnál alig érzékelhető. Olyan ez, mint egy illőolaj – lehet, hogy rád nagyon jó hatással van a levendula, lenyugtat, ellazít, de lehet, hogy olyan típus vagy, mint a párom, akinek a levendula csak fejfájást okoz. Nem vagyunk egyformák, és pont ettől szép ez a világ 🙂 !

Talán még kézzel foghatóbb példa (és némiképp összefügg a cimmel is) a gyermekorvosommal kapcsolatos. Én imádtam a dokinénim, még a szurikat is tök jól bírtam nála, mindig támogató és empatikus volt velem és a családommal (ugye tesóm is oda járt). Ezzel szemben, egyszer egyik ismerősöm mondta, hogy ovis koráig ő is ehhez a dokinénihez járt, de valahogy ők sosem jöttek ki jól, neki rémálom volt minden orvoslátogatás – ráadásul egyszer bele is tőrt egy tű egy oltás során. Neki nagyon nem volt jó ehhez a dokihoz járni, nekem ellenben igen.

Utolsó érdekességként megosztanám azt is veletek, hogy az általam igen csak kedvelt ametiszt a homlokcsakrára helyezve enyhíti a pszichés kiégést, felerősítve az ametiszt természetes hatását. Én ha a homlokcsakrámra helyezem az ametiszt, akkor alig érzem a hatását, viszont, ha a szívcsakrámra helyezem, akkor valami hihetetlenül erősen érzem a hatást… És hihetetlen jó érzés 🙂

Szeretném ismét hangsúlyozni, hogy a fentiek csak a saját véleményemet tükrözik, illetve azt, amit én tapasztaltam az ásványokkal kapcsolatban.

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦

Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦