Lakk-teszt üveglencsés ékszerekhez

Jó párszor említettem már nektek a Facebook csoportot, a CsináljÉkszert 5letelőjét, ahonnan hihetetlen jó ötleteket kaphat az ember, sokszor van, hogy megosztunk egymással inspirációkat, gondolatokat, véleményeket, sőt, tippeket is 🙂 . Így történt az is, hogy egyik lány közzétett egy gyönyörű üveglencsés medált, és hát persze muszáj volt tudnom, hogy mitől annyira más, mint más üveglencsés ékszerek. A válasz pedig nem volt más, mint az ,hogy lelakkozta a képet! Hasonlóval már én is próbálkoztam hamarabb, de valahogy sose volt az igazi, így gondoltam előveszem most az itthon fellelhető lakkjaim és kipróbáltam magam 🙂 …

Mint látjátok 3 lakkot próbáltam ki, balról jobbra a következőket:

  • Lovely Classic Nailpolish Nr. 20 magasfényű körömlakk, ami átlátszó, és általában körömlakkok alá szoktam alapnak használni
  • DecoArt Triple Gloss magasfényű lakk, ami porcelán hatást kölcsönöz, ezt gyurmákra szoktam kenni (CSÉ-ből vásároltam)
  • PentArt dekupázs ragasztólakk, amivel szintén sokszor szoktam lakkozni különböző gyurmákat, illetve sok kísérletnél szoktam felhasználni 🙂

Nézzük akkor egyesével a lakkokat 🙂 !

A körömlakk gyorsan szárad, a papír nem hullámosodott fel, hiszen a körömlakkok aceton alapúak. Két rétegben kentem rá, így nem maradt csíkos a kép. A kép fényes lett, a színek élénkek.

A TripleGloss egy vízbázisú lakk, ami miatt felhullámosodott a papír, igaz, ez eltűnik, ha lencsét teszünk rá és nehezéket teszünk rá. A kép egyébként szintén szép élénk lesz, de ha össze kéne hasonlítani a körömlakkos eredménnyel, akkor az jóval élénkebb.

A harmadik lakk a dekupázs ragasztólakk, ami felkenve ugyebár még fehér, de száradáskor átlátszóvá válik. Ez is egy vízbázisú lakk, így a papír itt is felhullámosodott, talán jobban mint a TripleGlossnál. A látvány hatása egyébként nagyon hasonló, mint a TripleGlossé, talán valamivel csíkosabb lett.

Ha engem kérdeztek, akkor a személyes véleményem az, hogy bármelyik lakk jobb, mint a semmi, hatalmas különbséget okozhat a legegyszerűbb lakk is. Személy szerint én a körömlakkra vokslok, az ugyanis sokkal szebb hatású, mint a másik két vízbázisú lakkal elért hatás.

Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy nincs bevált recept! Ez nagyjából bármelyik technikánál így van, hiszen ennél a tippnél is nagyon sokat számít, hogy milyen típusú, illetve márkájú a nyomtatópatron, milyen felületre nyomtatunk, stb. Ezért már többször írtam nektek azt, hogy érdemes mindig minden technikát kipróbálni először, mielőtt még “élesben” bevetnénk, hiszen sokminden függ még továbbá az alkotó stílusától is (mármint munka stílusától).

Ezt használtam fel ennél a medálnál, amit pár nappal ezelőtt mutattam nektek 🙂 Remélem látjátok ti is a különbséget az eddigi / előző üveglencsés medáljaimhoz képest. Sokszor egyébként visszakaptam már jelzésként, hogy képen teljesen mások az ilyen medálok, mint a valóságban, bizony még sokat kell tanulnom a fényképezésről, hogy át tudjam adni a valóságot.

Tejút, hold és galaktikus köd medál 

20150809_152656