Denisz Nyuszó tengerészzászlós szolgálatra jelentkezik!

Megmagyarázhatatlan tény, hogy egy kisnyúlnak hogy állhat ennyire jól egy tökfödő?!

Itt még semmit sem sejt 🙂 …

A neten rengeteg kép van, amin nyulak mindenféle tökfödőben (értsd: kalap, sapka, szemellenző) parádéznak. És számomra az egészben az a leginkább megmagyarázhatatlan, hogy mégis, hogy a fenébe állhat ennyire jól ezeknek a cuki kis rágcsálóknak egy-egy ilyen kis fejfedő?! És hát naná, hogy az én rosszcsontkám sem maradhat ki a mókából!

Egy szó mint száz, eldöntöttem, hogy Denisz kap valami satyót, és persze az is adott volt, hogy én fogom megcsinálni neki 🙂 . Az alapot egy konyhai törlőkendő gurigája adta, amiből levágtam egy kb. 5 cm-es darabot. Ennek mindkét végét leegyenesítettem ollóval, majd fekete filccel bevontam, a ragasztó miatt egy napig száradni hagytam.

Másnap egy fehér papírra rádolgoztma egy vasmacska tetoválást (ezt egy ebay-es rendeléshez adták ajándékba…), majd amikor megszáradt a papír, akkor óvatosan körbevágtam, majd ráragasztottam az alapra. Ha ez is megvolt, akkor a filcből egy simlit vágtam ki és ragasztottam a kalapra. Ezután jöhetett az utolsó simítás, a “legaranyabb” színű fonalamat megsodortam (két végét ellenkező irányba kezded el tekerni és szépen összesodródnak a végén), majd ezt is ráragasztottam a sapkára körbe. Ez szépen eltakarta az összeillesztését az alapnak és a simlinek, így tökéletesen ápol és eltakar 🙂 !

Itt még száradt, ezért fogtam ilyen hülyén

Nos, nem volt célom az élethűség, sőt. Be kell valljam, amikor elkezdtem a sapkát csináálni egy sima, feketét akartam, a tengerészeti jelzés utólag jött teljes mértékben (mennyivel viccesebb lenne, ha tengerimalacom lenne.. érted… TENGERI malac… érted… tengeri…), hogy mégse legyen egyszínű és unalmas. Valahogy egyébként nekem még egy huszársapkát jutatott a forma eszembe, nem kizárt, hogy ehhez hasonlóan fog egy olyan is készülni majd egyszer 🙂 …

Denisz egyébként meglepően jól bírja a sapkát, bár minden nap nem teszem rá azért, csak időnként, amolyan viccből 🙂 . Könnyű darab, ami belül üres, pont tökéletesen megtartja a nyuszi két füle (azok kerülnek a “lyukba”), így nem esik le róla a sapi. Azt már többször írtam, hogy Denisz egy örökmozgó kis rosszaság, így róla nagyon-nagyon nehéz jó, éles képet készíteni, mert nem képes egy másodpercre sem megállni 🙂 … 10 képből 8 elmosódott róla… De azért próbálkoztam, hogy lássátok milyen is a sapi felvéve :))) …

Mi a franc ez a fejemen?!

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦

Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦