Életmódváltás – 3. hét

Alig vettem észre, de ismét eltelt egy hét, ezért gondoltam összefoglalom nektek, hogy mi minden is történt 🙂 … Pozitív töltet.

Ezen a héten is nagyon odafigyeltem az étkezésre, és a három hét alatt kb -5-6 kilótól szabadultam meg. Ebben igaz az is közrejátszik, hogy egy ideje szenvedek a fogaimmal, nagyjából 1-2 hetente járok fogászatra, és bizony van amikor az ember lányának egyáltalán nincs kedve enni. Persze nem önmagam éheztetése a cél, sőt, egyáltalán nem így szeretnék lefogyni, ezért is próbálok minél tudatosabban odafigyelni, hogy napi 3-4 étkezés meglegyen (ez a fogaim miatt sajnos mikor hogy jön össze…).

De nézzük mi is került a héten a tányéromra 🙂 !

A héten sütöttem pozzát CH-csökkentett lisztkeverékből, isteni finom lett :3 (vacsora + reggli + másnapi ebéd, ritkán még egy vacsora). A recept ez alapján készült, igen, ez is Szafis recept :))) . A tetejére natúr paradicsompürét kentem, amibe mindenféle fűszert kevertem (fokhagymapor, bazsalikom, oreganó, majoranna), felkockázott csemegekaraj, szeletelt kaliforniai és TV paprika, paradicsom és csemegekukorica került. A kaliforniai paprika nekem sülve, pizzán valami mennyei 🙂 , lehet azért is ízlett ez is annyira ^^.

Szintén a héten bevásárláskor akadtam rá erre a steviás mogyorókrémre. Mert hogy megint sütöttem palacsintát 😀 , nekem komolyan mondom nincs is hét paleo-palacsinta nélkül 😀 … Talán azért, mert más édességet egyáltalán nem eszek, és az édesség-mániám a palacsintán élem ki 🙂 . Egyébként meglepően jó ez a mogyorókrém (oké,  nem egy nutella, de finom, igazi mogyoró íze van), bár az ára borsos. Ez a kis tégely volt kb. 1100-1200 Ft, a pontos összegre már nem emlékszem, de ahogy néztem az összes ilyen reform mogyorókrém ennyibe kerül.

Készült a héten lecsó, az egyik legjobb “hagyományos” paleo kaja 🙂 . Én nagyon szeretem, nem bonyolítom túl, a maga egyszerűségében tökéletes. Hagyma, paprika, paradicsom, szépen összefőnek az ízek, tökéletes étek 🙂 ! Illetve csináltam többször rántottát is. Nálam a rántotta ott kezdődik, hogy minimum sonka és paprika kell bele, néha paradicsom is, most valahogy a paradicsomot mégis kihagytam a sütésből és inkább mellé ettem (a Kedves szüleinek kertjéből származó, igazi napérlelte finomság!). Nagyon jól esett, egész régen ettem már rántottát, a héten pedig egyszer vacsira, egyszer reggelire került a tányéromba (dobozomba, mert reggelizni melóhelyen szoktam)… Ezekről kivételesen nem készült kép, nyugi, nem minden kajámat fényképezem le 😛 !

A tegnap előtti napon a cukkiniről szólt. Már tavaly óta szemeztem egy recepttel, amit azóta sem próbáltam ki, egészen mostanáig (meg akartam várni a cukkini-szezont). Gondoltátok volna, hogy cukkiniből lehet édességet is csinálni?! Hát én sem, egészen eddig a receptig 🙂 – recept itt. Két bafla nagy cukkinim volt itthon, az egyiket el is használtam – sütöttem belőle csokis szeletet, aminek a tetejére szórtam a bio étcsokoládé örleményből (bele is kellett volna, finom lett volna nagyon úgy is), és azt kell mondjam, hogy bárkinek merem ajánlani ezt a receptet. Minimális szénhidrátot tartalmaz, és fel se tűnik, hogy cukkiniből készült, finom csokis-kakaós íze van. Valami hihetetlenül könnyű, kicsit talán brownie-ra emlékeztet a végeredmény, tökéletes, ha az emberre rájön a nassolhatnék 🙂 . Én ettem mellé barackot is, úgy talán még finomabb volt 🙂 …

Mivel nagydarab cukkinijeim voltak itthon, és a fenti sütibe csupán 100g kell, így a maradékot szépen kimagoztam (általában nem szoktam, de ennek a közepe a mérete miatt nagyon szivacsos és hatalmas magos volt), szeletekre vágtam, leöntöttem olivaolajjal, és megfűszereztem grill fűszerkeverékkel. Be a sütőbe, kb. fél órára. Közben összevágtam a Kedves szülei kertjéből származó paradicsomot, majd meggrilleztem a kontaktgrillen két sajtot (amik picit szétfolytak). Isteni finom lett a végeredmény 😉 !

Szombaton pedig úgy döntöttem, hogy bolognait fogok ebédelni. Még a múltkor vettem két NoCarb tésztát, ami ugye 0 Kcal-os, 0 ch-s, 0 mindenes, jó sok szósszal leöntve kimondottan finom 🙂 . Önmagában a tésztának egyébként abszolút de SEMMI íze nincs, tehát sajtos tésztának vagy hasonlónak szerintem nem való, mindenképp valami jó szószos öntet kell rá, és sokkal több szószt tegyetek rá, mint egyébként… Higgyetek nekem 🙂 . Szóval, kicsit több szósz jön ki egy adagból, mint amennyi két tésztához kell nálam (a másik adag másnapi ebéd lett), így készítettem ch csökkentett bolognais croissant is. A croissant tésztájához ezt a receptet vettem alapul (annyi, hogy kókuszolaj helyett én olívaolajat használtam), és a recept szerint is gyúrtam össze. Pihentetés után szépen (ketté felé vettem) kör alakúra nyújtottam ki, körcikkekre vágtam, majd a bolognais szósszal megkentem és szórtam rá sajtot is, utána tekertem csak fel. A tetejét megkentem tojássárgájával, majd a maradék sajtot (majd amikor az elfogyott) és szezámmagot szórtam rá. A végeredmény nagyon finom lett, nálam 5* 🙂 . Kellemes, paradicsomos-fűszeres íze lett.

És akkor most jöjjön a heti pozitív megerősítés. A nyár miatt több kolléga is szabadságát töltötte a múlt héten, ők mikor megláttak, “friss szemmel” egyből megjegyezték, hogy látványos az eredmény, nagyon látszik hogy peregnek le rólam a kilók 🙂 . Egyik kolléganőm meg is kérdezte, hogy baj történt-e, mert nagyon lefogytam hirtelen 🙂 . Hihetetlenül jót tett ez a lelkemnek ^^!

A másik pozitívum, hogy a lenti ruhát ezelőtt kb. 2-3 éve vettem. Nagyon ritkán hordtam (összesen 2x ennyi idő alatt), mert nem szerettem, hogy az alja feszül rajtam, hát na, hülyén néztem ki. Szóval, valamelyik meleg nap úgy döntöttem, hogy csak megnézem már, hogy most hogy áll – és hát had ne mondjam, de az alja már nem feszül, sőt, szépen mozog, ahogy én is mozgok. Ez annyira sokat jelentett, hogy el se tudom mondani 🙂 …

És mi a kilátás a jövő hétre? Mivel a saját magamra sütés-főzés megcsappantotta a lisztjeimet, ezért a hétvégén leadtam egy nagyobb rendelést Szafinál 🙂 , többször írtam, hogy elkötelezett híve vagyok, nekem nagyon bejöttek a Reform (régi nevén Fitt) termékek, a Free-k már kevésbé. Azok sem rosszak, de mivel én szeretem a hagyományosabb dolgokat és (szerencsére) nem betegség miatt változtattam az életmódomon (hanem, hogy azokat megelőzzem…), így a Reform termékek mellett kötöttem ki. Remélem jövő héten megérkezik, és akkor leírom nektek, hogy mit és miért rendeltem.

Illetve, 3 hét eddig úgy telt, hogy nem igazán sportoltam, leszámítva a sétálást, mászkálást, ami igazából eddig is megvolt. Szóval, Wikka írt egy 30 napos torna kihívásról, én meg úgy döntöttem, hogy ha már ingyenes a program és napi 15 percet vesz igénybe, akkor csak kipróbálom már 🙂 . Nem árt a torna, nagyon nem, ugye még hatásosabbá teszi a diétát, bármilyenről is legyen szó. Azt mondják, hogy a fogyásnak két alapja van: 70%-a a konyhában, 30% az edzőteremben dől el. Na, hát akkor épp ideje megkezdeni a tornát 🙂 . Napi 15 perc pont az az időtartam, ami akár egy hosszabb nap után is bevállalható. Wikka egyébként azt írja, hogy ez a 30 nap pont azért volt jó, mert “rászoktatta” a testmozgásra. Na, ez az az addikció, amit nekem is el kéne kapnom már nagyon :))) …

 

♦ Facebook ♦ Instagram ♦ Bloglovin ♦

 Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦