Életmódváltás – 4. hét

Még egy hét eltelt és ez azt jelenti, hogy már egy hónapja ráléptem a jobb, egészségesebb élet útjára 🙂 …

Így, a hét eltelte után ki kell, hogy jelentsem, ez egy hihetetlenül jó hét volt 🙂 ! Az egész ott kezdődött, hogy még előző hét vasárnap elkezdtem én is a Wikka által ajánlott 30 napos saját testsúlyos kihívását, így már a 8. napot is teljesítettem benne! A kihívásról érdemes tudni, hogy ingyenes (ami nem kis hátrány), és naponta küldik a kb. 20 perces mozgást. Maga az edzés kb. 15 perc, de előtte bemelegítés utána pedig nyújtás is van, így összesen kb. 20 perc egy videó. Volt olyan videó (pl. pont a legelső), ami után azt hittem, hogy meghalok, számomra olyan gyilkos volt, de a többi videó is kellemesen megizzasztja az embert. Összességében azt mondom, hogy nagyon nagyon jó ez a kihívás, főleg amiatt, mert végre sportolok valamit, ráadásul napi szinten, ami nem kis hátrány. Magához a brandhez tartozik egy étkezési minta is, azt nem rendeltem meg, mert bizony nekem itt van a jó kis paleo diétám 🙂 …

Ami bizony nem mindig paleo… Mert hogy van, hogy az ember lusta pl. főzni, és olyankor rendelni kell. Pl. gyrost, amit imádok. Más kérdés, hogy krumplit 2-3 szemet ettem összesen és inkább a husit és a zöldségeket ettem. Egyébként is tudjátok, hogy nem akarom túlzásba vinni a diétát, hiszen jól tudjuk, hogy káros hatásai lehetnek pl. a túl alacsony szénhidrátbevitelnek (rosszullétet okoz), illetve gyakori hiba az is, hogy az ember ilyenkor a fontos ásványi anyagokból kevesebbet visz be, mert sokan nagyon egyoldalúan kezdenek el táplálkozni. Na, ez az amire én próbálok odafigyelni, és nagyjából mindent enni, csak persze a mennyiségre odafigyelve. Egy másik nap pedig dürümöt ettem csirkehúsból, azt is nagyon szeretem, a hely ahonnan rendelni szoktuk, nagyon jól készíti el, rengeteg zöldségekkel rakják meg, nyammm 🙂 !

De persze főztem is, mert hát mégis csak az az igazi. Méghozzá nagyon finom lecsós húst, bulgurral 🙂 . Ez két napi ebédem volt, mert a bulgur laktatóbb mint a barna rizs. Egyébként igen, tudom, a bulgur sem paleo, de kalória és ch tartalma alacsonyabb, mint a barna rizsé, több rostot és fehérjét tartalmaz, illetve így glikámiás indexe is alacsonynak számít, szóval diétás étel. Arról nem is beszélve, hogy ízre, állagra nagy küllönbség a két köret között nincs, de szerintem a bulgurt sokkal de sokkal egyszerűbb elkészíteni 🙂 . A lecsós hús elkészítése nagyon egyszerű szintén. Hagymát megpirítunk olívaolajon, egy kanál pirospaprikát rászorunk, majd kockázott csirkemellet megforgatok benne, hogy kis kéreg keletkezzen a húson. Ha ez megvan, akkor hozzáöntöm a kockázott paprikát és paradicsomot, só, bors, majd jól összefőzzük. Marhaegyszerű, marha finom 🙂 .

Szintén sütöttem pár apróságot. A múltkori bolognais croissant mintájára készült sajtos croissant. Ugyanaz a recept, mint  a bolognaisnak, annyi hogy szósz helyett reszelt sajttal töltöttem meg, a tetejére pedig szezámmagot szórtam. Valami isteni finom lett, szendvicsnek és melegszendvicsnek is készítettem belőle finomságot 🙂 ! Nagyon laktató, reggelire pl. nekem 2 db bőven elég volt, annyira jól laktam vele.

Mint mondtam egy másik posztban, rendeltem egy nagyobb adagot, ami szerdán meg is jött, nagy örömömre ^^!  Külön posztban leírtam, hogy miket és miért rendeltem. A törökmogyorós drazsét és a gyömbéres-amarántos kekszet, illetve a pizzás ropit meg is bontottam, isteni finom mindegyik! A törökmogyorós drazséban szerintem senki nem csalódik, aki szereti a mogyorót, az amarántos-gyömbéres kekszben a gyömbért nem érzem ki igazán, csak az isteni finom amarántot :3 , az Elemimózsia ropi pedig a legjobban a földimogyorós cheetosra emlékeztet. Sütöttem is palacsintát is, hogy kipróbáljam a lekvárokat és a mogyorókrémet 😛 . Az áfonyalekvár olyan isteni fonom, hogy már a fele üveg elfogyott majdnem 😀 , a mogyorókrém pedig nekem sokkal jobban ízlik, mint a steviás, amit a Tescoban vettem, árban pedig egy kicsit kevesebb is volt (1100 körül, a Tescos 1200 körül volt). Egyébként a DiaWellness mogyorókrém sokkal “nutellásabb” ízűbb, mint a másik, szóval aki nutella-helyettesítőt keres, annak ezt ajánlom inkább, de a másik sem rossz, félreértés ne essék.

Szintén sütés, ez már a hét második felében készült. Túrós batyuk. A tészta alapját innen vettem – link -, annyi küllönbséggel, hogy a tésztához adtam plusz reszelt citromhéjat. A túró laktózmentes, zsírszegény túró, hozzáütve egy tojás, némi citromlé és kb. 1,5 citrom reszelt héja, és hogy kicsit összébb álljon némi bambuszrostliszt.  Finom lett, bár őszintén megmondom, hogy azt hittem ennyi citromhéjtől és citromlétől még citromosabb íze lesz, inkább csak kellemesen érezhető ez az íz. Barackkal isteni finom 🙂 !

Hétvégére pedig töltött cukkinit sütöttem. A cukkinit megpucoljuk, félbevágjuk, belsejét kikanalazzuk, majd kicsit betesszük a sütőbe. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáöntjük a darálthúst (nálam sertésdarálthús), és jól megfűszerezzük. Mivel én csak a húst fűszereztem meg, ezért ezt “túlfűszereztem” direkt. Ha kész, akkor megtöltjük vele a félig megsült cukkiniket, majd a tetejére paradicsomot szeleteltem és visszatettem a sütőbe. Amíg a cukkini készre nem sül, addig sütjük. Én nagyon szeretem a cukkinit, az egyik kedvenc zöldségem (ha eddig nem tűnt volna fel nektek :))) ), és paradicsommal talán még jobban imádom 🙂 !

És még egy sütés, ez a szombati vacsora és a vasárnap reggeli volt – hotdog ^^! A recept EZ alapján készült. Annyi, hogy szórtam rá pluszba szezámmagot – és megtanultam, hogy az olívaolajon nem tapad meg a szezámmag 🙂 … A jobb oldali kiflit elejtettem, miközben kiraktam a rácsra, és majdnem az összes szezámmag leesett róla 😀 , beborítva a konyhapultot. Kettőt ettem vacsorára, a másik kettőt reggelire, és estére uzsonnás zacskóba tettem – reggelre az összes szezámmag lejött a kiflikről 😀 …

A magas hústartalmú virsli paleonak számít, szóval létezik paleo hotdog! Szerencsére :))) . Mivel a virslikhez képest nagyobbak lettek a kiflik, így azokat félbevágtam, és úgy tettem bele a kiflibe, így minden falathoz jutott a kifliből és a virsliből is. Került még bele ketchup, uborka és pritaminpaprika, mert én ha hotdogot eszek, akkor azt szeretem, ha minél több zöldség van benne 🙂 … Anno egy Görögországi nyaraláson (ezelőtt kb. 17 évvel, tejóég) ettem így először a hotdogot, ott volt egy “Fradis” hely, ahol a kiflit jól megtömködték zöldségekkel és úgy tették bele a virslit. Nekem így sokkal finomabb és nem mellesleg sokkal laktatóbb is ez a finomság. Nem tagadom, bármennyire nem szeretem magát a hagymát, de hotdoghoz a pirított hagymána szintén isteni, de ezt külön most nem csináltam 🙂 …

Azt kell mondjam, így visszatekintve tényleg egy nagyon jó kis hét áll előttem. Amit “sajnálok”, az az hogy picit lelassult a fogyás kg-ban. Nem állt meg, de az elmúlt hetek fogammal való szenvedése miatti étvágytalanság szerencsére elmúlt, így normálisan tudok enni. A mérleg egyébként kerek 100,00-at mutat, ami picit bosszantó, mert egy dekával kevesebb lenne, akkor az simogatná a lelkem, nagyon is. Ez azt jelenti, hogy a heti fogyásom 0,5-1 kiló között mozog a korábbi 1-2 kiló közötti mértékhez képest ugye ez lassabb (mondjuk a kutatók meg nálam sokkal okosabb emberek ezt tartják ideálisnak). Rengeteg barackot ettem, ami az egyik kedvenc gyümölcsöm, és szerencsére most az az időszak van, hogy nagyon finom, érett ízűek a barackok, és egyre ritkább a víz-, vagy épp savanykás íz.

Hogy mik a jövő heti tervek? Még mindig a sütés-főzés. Jelenleg a sütőben épp 4 hotdog kiflihez hasonló kifli sül, annyi különbséggel, hogy a szezámmagot nem a tetejére szórtam, hanem a tésztába kevertem, illetve szeretnék majd barátfülét sütni – áfonyásat, epreset és “nutellásat” is 🙂 ! Pirított darált dióban szeretném majd megforgatni, abban szerintem isteni finom lesz :3 … Alig várom, főleg hogy ezelőtt még sosem csináltam barátfülét, az valahogy mindig is a nagymamám dolga volt 😀 . A 30 napos mozgásos kihívást szeretném továbbra is folytatni, semmiféleképp nem akarom abbahagyni, a napi 20 perc torna nagyon kellemes érzést ad, nem fáraszt le, . Nem tudom, hogy idővel fog-e növekedni az az idő, amiben kellemes mozognom, valószínűleg fog 🙂 , majd a 30 nap után kiderül. Az a terv egyébként, hogy letöltögettem az egyes napok feladatait PDF-ben, és azokat ha letelt a kihívás akkor folytatom, szintén naponta. Nagyon jól tudom, hogy napi 20 perc torna nem tesz csodákat egyik napról a másikra, de azt hiszem ez is több, mint a semmi…

 

♦ Facebook ♦ Instagram ♦ Bloglovin ♦

 Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦