Fekete kozmetikumok 2 – JimJam Fekete Szappan

A múltkor nagy akciók voltak a Rossmannban, közöttük ez a fekete szappan is akciós volt. Nem sokat gondolkodtam, egyből a kosaramban landolt.

A múltkor ahogy sétálgattam a Rossmannban, velem szembe jött az akciós állvány, ahol virított ez a fekete szappan. 2500 forint helyett akkor 1700 forintért árulták, gondoltam egy próbát megér. Egyébként is szeretem a fekete kozmetikumokat 🙂 , sokkal több reményt fűzök hozzájuk, mint a “nem feketékhez”. Ne kérdezzétek, hogy miért.

Amit a JimJams fekete szappan ígért: puhább bőr, pórustisztítás, pattanások, bőrgyulladások csökkenése, a bőr nyugtatása. Az, hogy ismét egy magyar termékről van szó, csak tovább növelte a pozitív hozzáállásomat a termék iránt. Ami nagyon-nagyon tetszett – a pumpás adagoló.  2-3 pumpálás elég ahhoz, hogy az arcom, a nyakam és a mellkasom jó alaposan áttisztítsam, nem kell nézegetni, hogy mennyit is borítok a kezemre, vagy nincs az, hogy fürdés közben kicsúszik a kezemből a tubus és a fele máris a lefolyóban van. Abszolút pozitívum.

Bár először azt gondolnánk, hogy a színt itt is az aktív/orvosi szén adja, nagy meglepetést okozott nekem, amikor észrevettem, hogy az egyáltalán nincs az összetevők között. Helyette van kókusz-olaj, kén, levendula-olaj, tejsav, stb. Többségében természetes anyag, amik hihetetlenül kellemes, gyógynövényes illatot adnak a krémnek. Egyáltalán nem erős ez az illat, nem mászik az arcodba. Tényleg kellemes.

A színe, ahogy fentebb írtam, a szén nélkül nem is igazán fekete, inkább barnás, borostyános (micsoda átverés! 🙂 ), ha habzik akkor pedig fehér.

Nálam az vált be, hogy 2-3 naponta használom ezt a szappant, ugyanis a napi használat után túlzottan is kiszárítja a bőröm, aminek még több pattanás, bőrhiba lesz az oka. Akinek nagyon-nagyon zsírosodik a bőre, csak azoknak szabadna szerintem naponta használnia (vagy nekik se, lehet…). Egyébként én teljesen elégedett vagyok vele, mert sokkal puhább, kellemesebb tapintású a bőröm ettől a szappantól. No, és az illata… Az valami csodás 🙂 !