Rövid és fekete

Nem is olyan rég fodrásznál jártam és nagy változások történtek a hajammal kapcsolatban.

Egy ideje már ért bennem a gondolat, hogy a hosszú hajamat le kellene vágatni, ahogy másfél-két évvel ezelőtt is tettem. A legnagyobb gond a hajammal az, hogy egy ideig nagyon szép és jó vele minden, de ha megnő és hosszú lesz, akkor az alja teljesen kezelhetetlenné válik – állandóan gubancosodik, kócolódik, hiába bármilyen hajápoló terméknek. A hajmosás szintén egy rémálomá válik, hiszen ezeket a kócokat alig bírtam szétszedni. Nem tudom, hogy azok a lányok/modellek, akiknek gyönyörű selymes, hosszú haja van hogy tudják azt kezelni, nekem nagyon nem megy, az tuti.

Szóval, kezdtem megelégelni a dolgot, a kezelhetetlenséget, azt hogy állandóan gubancolódik, és úgy döntöttem, hogy felkeresem ismét a fodrászomat (már annak számít, hiszen másodszorra mentem hozzá!) és levágatom a hajam. Legalább sétáltam is egy jót a tavasz első napsugarai alatt… Imádom egyébként ezt a fodrász csajt, annyira jó frizurákat tud csinálni, amilyenekre én soha nem lennék képes.

A másik változás az a hajszínemben következett be. Sokat gondolkodtam, hogy mit csináljak, váltsak-e színt, hiszen lassan 10 éve vörös színű a hajam. Mivel kezdett aktuálissá válni egy festés, ezért elkezdtem agyalni a színen. Ha tehetném, akkor legszívesebben valami extrémebb színt választanák (zöldet vagy kéket), de félek, a munkahelyemen ezt nem nagyon díjjaznák. Nem kifejezetten konzervatívak, de mivel ügyfelekkel, emberekkel dolgozunk, azért van egy íratlan dress-code és némiképp illik “visszafogodtabban” és elegánsabban megjelenni. Nem kell azért blúzt és kosztümöt húzni, de a sportos megjelenés sem illik igazán ehhez a munkához. Szóval, sokat agyaltam, hogy mi is legyen.

Nem durcás voltam, hanem fáradt…

Amire jutottam az a kékesfekete. Le is vettem a dobozt már, amikor a Kedves feltette a kérdést – hogy fog ez kinézni, ha ráfested a vörösre? És ez elgondolkodtatott. Nem nagyon akartam kockáztatni, szóval, úgy döntöttem, hogy egy alapszínt festek inkább fel – feketét. Hiába a goth múlt, sosem volt fekete a hajam, pontosabban, egyszer be volt mosva nem tartós festékkel feketére, nagyjából 2-3 mosásig bírta egy nyáron. Szóval, gondoltam, ha ez a legszebb éveimből már kimaradt, akkor most legyen fekete és legközelebb már nyugodtabban tudom ráfesteni a kékesfeketét.

Először nagyon-nagyon furcsa volt a sötét szín, de egyre jobban elkezdett tetszeni… Lehet a végén fekete maradok 🙂 ?