Remek kis tavaszi DIY ötletek

Ha tavasz, akkor nálam központba kerül a kert, illetve a növények. Most néhány nagyon klassz kis DIY-tippet hoztam nektek, amikből érdemes szemezgetni, hogy szebbé tehessük az évszakot (és az évet is virágainkkal, növénykéinkkel).

Érdemes akkor is belenézni a válogatásba, ha épp nem tervezünk kreatívkodni, hiszen remek inspirációt nyerhetünk, és természetesen úk technikákat tanulhatunk, amik később is jók lesznek.

Óh, és igen, még mindig tart a játék, ne felejtétek el 🙂 !

1. Raklapos virágtartó – Forrás: Kellymoorebag.com

Mostanában nagyon nagy divat lett mindenhol raklapot használni, be kell valljam, én nem nagyon vagyok oda a raklapból bármi-t dolgokért, de ez az aranyos kis virágtartó szerintem teljesen jó. Ráadásul az én ízlésemnek a kertbe jobban illik a raklap, mint mondjuk a nappaliba…

2. Fali virágtartó – forrás: MakeLifeLovely.com

Hasonló az előzőhöz, kis üvegcsék kellenek (bébiételes üvegek újrahasznosítására lett kitalálva ez az ötlet!). Úgyis ritkán kerülnek fel virágok a falra, nem igaz 🙂 ?

3. Ablakba konyhakert – Forrás: Make-It-Love-It.com

Ha a tároló részt nem is csináljuk meg, mindenképp érdemes felcímkézni a fűszernövényeket/gyógynövényeket. Nem csak magunk miatt, de ha vendég érkezik hozzánk, akkor ő is tudjon válogatni, anélkül hogy folyamatosan kérdeznie kellene. Szuper ötlet, ráadásul nagyon aranyos is 🙂 !

4.  Festett kavicsok – Forrás: Adventure-In-A-Box.com

Eredetileg jelölőknek találta ki az alkotó ezeket a cuki kis festett köveket, de szerintem remek dísze is lehet egy kerti asztalkának 🙂 ! Ékszerbetonból pedig akár saját formákat is önthetünk, oyumaru segítségével 🙂 !

5. Biciklit virágtartónak – Forrás: TheGardeningCook.com

Ha valaki járt mostanában Tázlár felé (Bács-Kiskun megyében található kis falu), az találkozhatott ott is ezzel a jópofa ötlettel. Összeszedték a használaton kívüli kerékpárokat, lefestették őket teljesen egyszínűre, majd kosarakat szereltek fel rájuk, és abba kerültek a virágok. Nagyon egyedi ötlet, le a kalappal Tázlár vezetősége előtt, hogy ezt kitalálták 🙂 ! Ha van elfekvőben otthon biciklink (pl. kisgyereké, amit már kinőtt), akkor érdemes nekünk is megpróbálkozni ezzel, szerintem aranyos dísze lehet egy kertnek.

6. Konzervdobozos lámpások – Forrás: GrowCreativeBlog.com

Ha szeretjük az újrahasznosított dolgokat, és a konzerv kaját, akkor ez az ötlet tökéletes lehet számunkra. Nem is kell hozzá más, mint néhány konzerv, egy kis festék, egy nagy szó és egy kalapács (a drót szerintem abszolút opcionális, asztali díszre szerintem felesleges). Ja, és persze még egy gyertya se árt 🙂 …

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦ YouTube 

♦ Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦