Átverős oldalak és nálam hogy megy egy nyereményjáték

IMG_20160830_100428

Nem igazán gondoltam rá, hogy egyszer fogok egy ilyen bejegyzést írni, de most mégis csak leírom a gondolataimat. Az egész ott kezdődik, hogy ugye nem is olyan rég nyereményjátékot hírdettem a Facebook oldalamon, amivel ti is találkozhattatok, és amit bár nem volt kötelező megosztani vagy likeolni, nagy örömmel vettem, ha valaki megtette – így hát Zsu osztását is láttam, aminek borzalmasan örültem ^^ , és osztásához írt kiírás elgondolkodtatott “Meg merem osztani, mert tudom, hogy nem kamu”.

A Facebook csodálatos világát járva úton-útfélen beleakadhatunk ismerőseink által megosztott csodálatos holmikba, amit csak most, csak akkor egy megosztás-likeolással bárki megnyerhet. Igen ám, de ezek a “cégek” szinte naponta sorsolnak ki hihetetlenségeket, több százezres dolgokat, de sorsolás eredményét sose teszik közzé (érdemes az Index által vezetett “Kamu/átverőss oldal listázóját” figyelni, ott elég sok ilyen oldalról írnak).

Nem is olyan rég “bukott le” a nagyközönség előtt egy olyan oldal (nem írom le a nevét, aki találkozott már vele az tuti tudja melyikre gondolok, aki pedig nem, az meg örüljön neki), ahol szintén szinte naponta “sorsoltak ki” gyönyörű bakancsokat, ruhákat, olyanokat amik sok ember szívét megdobogtatják, igen, az enyémet is. De ennél az oldalnál is, sose teszik közzé a nyertest, és ez borzalmasan bosszantó, főleg azért, mert fogalmam nincs, hogy az adott oldal mégis mi a fenét nyer belőle? Ha egy blog/weboldal játszana ilyesmire, azt még valahol “megérteném”, hiszen a kattvadász weboldalak telis-tele vannak reklámokkal, amikből ugyebár jön be nekik a pénz.

Szóval, mint mondtam nem is olyan rég volt nálam egy nyereményjáték a FB oldalamon, aminek a nyertesének nevét pár napja közzé is tettem. Ennek apropóján gondoltam, hogy le is írom, hogy én hogyan sorsolok, hogyan is mennek nálam a nyereményjátékok.

Először is, ott kezdődik az egész, hogy van valami “feladat”, amivel nevezhetnek az érdeklődök. Legutóbb a kedvenc, megnyerni kívánt ékszerüket kellett belinkelniük a webáruházból (én meg egyébként a háttérben imádkoztam, hogy nehogy valaki lecsapjon valamelyikre, mert a nálam készült dolgok egytől egyig egyedi és megismételhetetlen darabok, hasonlók készülhetnek, de kettő ugyanolyan sohasem vagy igencsak ritkán, különleges alkalmakkor), és ha volt kedvük, akkor az e-mail címüket is meghagyhatták, amire még a kuponokkal adós vagyok, tudom, de kiposztoltam ezt a bejegyzést, utána kiküldöm a kuponokat is 🙂 !

Az adatokat én egy Google Táblázatba összegyűjtöm (azért ott, mert ugye több device-om van, és általában mindet egyszerre használom, és ez egy felhő-rendszer, amit nagyjából bármiről elérhetünk ha van rajta net. Most sem volt ez másképp, a Felhőben gyűltek a nevek, a link és a mailcímek, szépen beérkezés alapján, értelemszerűen első ember lett az 1-es, a második a 2-es, stb.

nyertes

Ha lezárult a nyereményjáték és mindenki bekerült a táblázatba, akkor jöhet a jó öreg Random.org, ami egy teljesen random számot generál nekünk. Annyit kell csak megadnunk, hogy mettől meddig terjedő skáláról dobja ki a “igazán” random számot (van neki egyébként valahol mintha random comment kidobója is, de én azt még soha nem láttam, egyszer valakinél láttam, hogy ő így választott nyertest, én őszintén megmondom, mindig csak ezt a random szám generátort szoktam használni). Most jelen nyereményjátéknál 15-en játszottak, a random.org a 12-es számot dobta ki, aki egy Petra nevű lányt jelölt, akitől elkértem a címét, és másnap mentem is a levéllel a postára 🙂 .

Rá egy napra (mára) már írt is, hogy megérkezett hozzá a csomag :))) …

petra

 

♦ Facebook Instagram Bloglovin ♦ YouTube 

♦ Tmblr ♦ Pinterest ♦ DeviantArt ♦ Ask.fm ♦