Mi a BinPrixről a véleményem?

Amikor valaki megtudja, hogy rendeltem már a BonPrix online boltból, mindig megkérdezi tőlem, hogy mi a véleményem a minőségről, milyenek a ruhák, termékek, mennyire voltam elégedett vele, nem volt-e gond a mérettel, stb, stb. Nos, gondoltam összefoglalom egy bejegyzésben, hátha mást is érdekel ez a téma.

Nos, azt kell mondjam, hogy azt hiszem elég nagy “Bonprix-vásárló” vagyok, jó párszor rendeltem már erről az oldalról, 99%-ban ruhát (1 cipőm van tőlük). Elég nagy vagyok (ezen nincs mit tagadni, szép kis Plus Size lettem megint…), ami annyit tesz, hogy 179 cm magas vagyok, a ruhaméretem 46-os, a cipőméretem pedig 41( ami vígasztal, hogy vannak nálam nagyobbak, a Deichmann pl már árul 44-es női cipőt is!!!).

Amit nagyon szeretek a Bonprixben az egyértelműen az, hogy a 46-ost nem kezelik Plus Size-ként 😀 , nagyon-nagyon sok “alap” ruhájuk megkapható ebben a méretben, illetve ami plusz pozitívum, hogy kiválasztható, hogy alacsony/magas/normál magas vagy-e és a nadrágok hossza attól függ, hogy mit választasz (viszlát azok az idők, amikor 5 felpróbált nadrágból 5 bokavillogtató volt!). Én alapból szeretem, ha a nadrág hosszabb, szóval IMÁDOM a magasaknak szánt farmerjeiket (főleg, mert azokból is kapható 4000-5000 forintért már naci).

Én általában  akkor szoktam rendelni a BonPrixről, amikor ingyenes kiszállítás van, esetleg még 10%-ot is elengednek a termékek árából (ez olyan 1-2 havonta elő szokott fordulni, szóval nem is kell nagyon sokat várni rá), és olyankor is szoktam nézni hogy mi az ami lehetőleg akciós. Egyszerre több mindent szoktam venni, a rendeléseim így kb. 4-5-6 ruhából szoktak állni, de hát az akciókat ki kell használni 😀 . Úgy szoktam csinálni, hogy amikor unatkozom és böngészem a honlapot elmentem a kedvencek közé azokat a ruhákat, amik megtetszenek, és amikor jön az ingyenes kiszállítás, akkor a kedvencek közül bepakolom a kosárba, ami tetszik. Sajnos gyakran előfordul, hogy egy-egy ilyen termék elfogy mire odakerülök, hogy megrendeljem…

Gyakran kérdezték már tőlem ismerősök, hogy mennyire jó minőségűek az ott kapható ruhák. Én teljesen meg vagyok velük elégedve, igaz, főleg pamut anyagból készülteket vettem, azok nagyon kellemesek, puhák. Sajnos az tény, hogy X mosás után néhány ruha elkezdett bolyhosodni, de ezt más boltokból származó ruháknál is észrevettem már sajnos… Maga a szabás általában jól illik az alakomhoz, nem találkoztam még rosszul vagy félreszabott ruhával. Mint fentebb említettem, még tavaly vettem egy teljesen sima, egyszerű fekete balerína cipőt, azt is nagyon szeretem, egész sokat hordtam amikor szép idő volt, szerencsére nagyon kényelmes. 2799-ért teljesen megérte 🙂 .

Az árak. Nos, igen. Az árakkal én nem mindig vagyok kibékülve, sokszor van, hogy túlárazottnak tartok valamit. Sokszor látok olyan ruhát, felsőt, ami nagyon nagyon tetszene, de meglátom az árát és egyből le is mondok a vásárlásról. Nem vagyok fösvény, sőt, de van egy bizonyos ár, ami fölött nem vagyok hajlandó fizetni (pl. soha nem vennék meg egy pulcsit 8-9000 forintért, mert ezt már rablásnak érzem, 2-3000 forintért is teljesen jókat lehet kapni). Szerencsére gyakoriak az akciók, amikoris nagyon jó áron lehet hozzájutni dolgokhoz. Nemrég vettem például egy elegáns kisestélyit 5999 forintért, ami tökéletes egy esküvőre (áprilisban lesz egy esedékes, ahová hivatalosak vagyunk).

Gondolom a fenti szavaim eléggé egyértelműen tükrözik a véleményem, így nem árulok el azzal nagy titkot, hogy nagyon szeretem a BonPrixet, elégedett vagyok vele. A szállítás/csomagfeladás, ami még egy nagy negatívum a cégnél az én szememben, ugyanis elég sokat kell várni a csomagra, és bosszantó, amikor egy termék rendelésekor még azt írja, hogy elérhető, és miután kifizetted és összeállították a csomagodat jelenik meg az, hogy a termék 3-4 hét múlva lesz elérhető…. Ilyenkor egyébként az szokott történni, hogy a rendelkezésre álló ruhákat elküldik, a maradékot pedig külön csomagként adják fel. Ha minden van raktáron, akkor is 3-5 munkanap mire feladják (szerencsére a futár már másnap/következő munkanap kopogtat vele), szóval nem kapkodják el, de gondolom a sok rendelés az oka ennek. Plusz pozitívum, hogy mostanában egyébként már küldenek egy “visszaküldős” papírokat és hozzá csomagazonosítót is, hogy ha valamivel nem vagy elégedett, akkor csak ki kell tölteni egy papírt és küldheted is vissza a ruhát, nem kell külön macerálni az ügyfélszolgáltatnál.

A visszaküldéssel/árvisszatérítéssel kapcsolatban egyébként nekem semmi tapasztalatom nincs (szerencsére), eddig ugyanis minden jó lett. A mérettáblázat elég jól használható, illetve érdemes a termékek értékeléseit is elolvasni. Az értékeléseknél külön be lehet állítani a méretet, színt és akkor csak azokat a visszajelzéseket jeleníti meg, amik az adott színre/méretre érkeztek. Én általában a színre szoktam rákeresni, mert (főleg a nadrágoknál) szokott az előfordulni, hogy egy-egy szín már más anyagból készült (ez persze az árukon is látszik), így hogy ne érjen minket csalódás érdemes azt a plusz két másodpercet rááldozni és utánaolvasni a dolgoknak. Az értékelések, hozzászólások elég sokatmondóak szoktak lenni, szerencsére az emberek nem rejtik véka alá a véleményüket, főleg a nemtetszésüket. Volt már, hogy valami nagyon-nagyon tetszett a képen, de nem rendeltem meg végül, mert annyi negatív komment érkezett rá, hogy inkább nem kockáztattam.

És végül, gondoltam mutatok pár példát a kedvenceimből, hogy hogy néz ki a “bolti képen” és hogy néz ki élőben egy-egy adott ruhadarab 🙂 .

 

  • Hárem naci (Link) fekete/fehér mintás, 6499 HUF
  • Top 2 db-os csomagban (link), 2 db 3998 HUF

 

A topokba egyből beleszerettem, amikor megláttam, így hát rendelnem kellett 🙂 . Nagyon kellemes, pamut anyagból készültek, a “pántok” egyáltalán nem zavaróak, igazából észre sem lehet őket venni, olyan jó puhák azok is. Ha vakakit érdekel, annak elárulom, hogy több ilyen “csomag” kapható a különböző fazonú topokból, nekem van vagy 3-4 fajtából különböző színekben. Amiért beszereztem, egyrészt a jó áruk miatt, másrészt mert ezek a sima, egyszínű, ujjatlan felsők “fogyóeszközök” a kánikulában. A hárem naci is szerelem volt első látásra, és azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem bántam meg! Hihetetlenül kényelmes, nagyon jó kis szellőzős anyaga van, nyárra tökéletes lesz 🙂 ! Alig várom, hogy esetleg más színben is megjelenjen ebből a fajtából, de akár néhány egyszínű változatot is el tudnék képzelni (fekete, sötétzöld, esetleg lila?).

 

  • Dzsörzé ruha (link) fekete alapon fehér pöttyös, 6999 HUF
  • Hosszú kötött karigán (már nem kapható), fekete, 5499 HUF

Ez a pöttyös ruha szerelem volt első látásra (ez is…). Imádok mindent, ami fekete-fehér pöttyös, és mivel nincs túl sok ilyen ruhám, így amikor megláttam, eldöntöttem, hogy megveszem. Nagyon szép A-vonalú ruha, a deréknál varrással, ami sokat javít optikailag. Egyébként idén télen igen csak rászoktam a ruha-viselésre, több egyszerűbb alapdarabot is beszereztem. A fekete kötött kardigán még régebbi vásárlás, sehogy sem találtam meg már a boltban, de nagyon sok hasonlót árulnak. Amiért szeretem – MERT HOSSZÚ! Imádom 🙂 !

 

  • Kötött kardigán (már nem kapható) juharpiros-fekete, 5499 HUF
  • Ruha (már nem kapható) fekete, 5799 HUF

Ez a kötött kardigán egyből megragadta a fantáziámat. Alapból nagyon szép, mélyvörös színe van, és a szélén (elől és az ujjaknál) fekete szegély van, ami szerintem nagyon feldobja. A ruha hosszú idő után az első ruhám volt, emlékszem, tök bénának éreztem magam, amikor először vettem fel (azt éreztem, hogy “nem tudom hordani”), ahhoz képest azóta rengetegszer volt már rajtam, nagyon kényelmes, szintén A-vonalú, illetve derékban gumírozott, ami szintén előnyös számomra.

 

Remélem meghoztam picit a kedveteket a vásárláshoz, én nagyon szeretem ezt a boltot, remélem nektek sem fog majd csalódást okozni 🙂 !

 

Ui. Én rohadtul nem tudok pózolni, meg általában a képeken hülye fejet vágok, szóval gondoltam megoldom “olvasással” a pózt 😀 …